Oficialii Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au făcut câteva precizări cu privire la presupusa defecțiune apărută în sistemul informatic.

„Această informație este de tip ,,fake news”. Subliniem faptul că Sistemul Național Informatic privind Evidența Persoanelor funcționează în parametrii normali, nefiind afectate serviciile prestate cetățenilor cu privire la emiterea/eliberarea actelor de identitate sau colaborarea cu alte instituții.

În prezent, dar și în perioada premergătoare datei privind desfășurarea alegerilor locale, nu există și nu a existat nicio procedură de intervenție la Sistemul respectiv, iar serviciile care deservesc solicitările cetățenilor privind eliberarea actelor de identitate se derulează în condiții de normalitate, fără a fi afectate”, se arată în comunicatul MAI.

Astfel, vor putea fi eliberate vizele de flotant sâmbătă, dar și duminică,în ziua votului, cu respectarea procedurile ce implică aceste solicitări.

„Serviciile publice comunitare, care funcționează în subordinea autorităților locale, au program cu publicul atât astăzi, 26 septembrie, în intervalul orar 08.00 – 16.00, cât și mâine, 27 septembrie, în intervalul orar 07.00 – 21.00.

Recomandăm tuturor cetățenilor să acceseze site-ul serviciului  public comunitar local de evidenţă a persoanelor, de la locul de domiciliu sau reședință în vederea cunoașterii programului de lucru cu publicul.

Totodată, vă aducem la cunoștință că, în această perioadă, serviciile publice comunitare locale de evidenţă a persoanelor vor soluţiona, cu prioritate, cererile pentru eliberarea actelor de identitate ca urmare a pierderii, furtului, deteriorării sau anulării actului de identitate deținut anterior”, potrivit aceluiași comunicat de presă.

Citește și: Alegeri locale 2020: noi reguli de desfășurare

#News