Europol, ironie fină pentru președintele „nemascat” Iohannis

Cele câteva zeci de secunde în care stat fără mască, la Congresul PNL, suficente cât să stârnească glume la adresa sa

Sindicatul Europol a postat o imagine a președintelui Iohannis, surprins fără mască, la Congresul PNL, la care a fost prezent sâmbătă. Europol a transmis faptul că dacă însuși președintele face parte dintre cei care nu respectă măsurile sanitare impuse de autorități, care sunt șansele ca „omul de rând” să le respecte, iar în caz în care nu le respectă să fie sancționat?

„Un polițist din Timișoara intră într-un restaurant. Vede un bărbat fără mască. Îi cere actul de identitate pentru a-i aplica amenda. Bărbatul îi spune că vrea înainte să îi arate o poză. Pe ecranul telefonului este poza cu Președintele României la Cogresul PNL, fără mască. Polițistului îi este jenă să îi mai aplice amendă. Apoi cei doi schimbă subiectul și vorbesc despre golf…”, au scris cei de la Sindicatul Europol pe pagina de Facebook.  

Nu mai contează nici faptul că președintele își uitase masca la pupitrul de la care își ținuse discursul, nici măcar că în momentul coborârii de pe scenă i-a transmis consilierei sale, care a acționat rapid pentru rezolvarea problemei, important este că Iohannis a fost prins „nemascat”, iar cadrul respectiv s-a viralizat, suficient de repede cât să devină subiect de ironie pe social media. De altfel, în filmarea din timpul evenimentului se vede momentul (minutul 29.50) la care Iohannis și-a atenționat consiliera cu privire la situația în care se afla.

La Congresul PNL de la Romexpo au participat 5.000 de persoane, unde prezența acestora trebuia să fie cu respectarea măsurilor de protecție, iar accesul, pe baza certificatului verde (vaccinare, test negativ Covid sau trecere prin boală). Sâmbătă, Bucureștiul a depășit rata de infectare de 4,1 cazuri de infectare Covid la mia de locuitori, iar imaginiile de la eveniment au indignat atât opinia publică, cât și a dversarilor politici ai liberalilor.

Citește și: Congresul PNL, „menajerie d-asta politică” cu petrecere câmpenească