CTP - captură Digi24

Gazetarul Cristian Tutor Popescu a afirmat în emisiunea „Cap limpede” de la Digi 24 că singurul câștigător al Congresului PNL este patronul localului de lângă Romexpo, locul în care se desfășoară „festivalul democrației”, eveniment la care vor lua parte 5.000 de persoane.

„Știm scopul acestor doi domni care se bat (n.r. premierul Florin Cîțu și actualul președinte al PNL, Ludovic Orban), pentru că ar mai lipsi puțin să se bată și la propriu, având în vedere la ce s-a ajuns, dar încă mai au timp în seara asta sau la noapte. M-au întrebat destui cetățeni cine câștigă: Orban sau Cîțu? Am un câștigător, un mare câștigător. Nu știu cum îl cheamă, este patronul localului de lângă Romexpo, pe care îl știm de ani de zile, este tradițional. Localul unde se mănâncă mici și se bea bere când sunt diverse evenimente”, a declarat gazetarul.

Acesta l-a descris pe patron ca „iluminat, transfigurat”, după ce l-a văzut într-un reportaj, în care declarase că a comandat „o tonă de mici și pastramă”, pentru Congresul PNL. „Își va face vânzările pe o lună de acum înainte. Iată marele și sigurul câștigător al congresului PNL”, a mai spus Cristian Tudor Popescu, care a anunțat că a fost și el invitat, dar a refuzat. „M-aș fi dus și eu, nu am mai fost de mult timp printr-o menajerie d-asta politică”, a completat Popescu.

De altfel, Cristian Tudor Popescu a afirmat că PNL și-a deschis un restaurant, căci în alt mod nu s-ar fi putut plia pe reglementările în vigoare cu privire la organizarea de evenimente, mai mult, că toată acest Congres este o bătaie de joc. „Pe față, la adresa cetățenilor. Ce o să spună oamenii care au limitare la nunți și alte evenimente, când la congres se adună 5.000? Este lesne de înțeles și nu se poate spune în studio cam ce o să zică despre ce fac cei de la PNL. Ducându-mă acolo ar însemna să legitimez ceea ce fac”, și-a explicat refuzul de a participa la acest „festival”.

Citește și: Cu certificatul verde la Mall, în zona de „food-court”