Transport ilegal de migranți ascunși printre saci cu granule din plastic și baxuri cu apă minerală

Ei sunt cercetați pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei iar călăuzele lor, un șofer turc și un altul din Belarus, au dosare penale pentru trafic de migranți

47 de migranți au încercat să iasă din țară prin Vama Nădlac, din județul Arad, ascunși în două camioane încărcate cu saci cu granule din plastic și sticle cu apă minerală. Ei sunt cercetați pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei iar călăuzele lor, un șofer turc și un altul din Belarus, au dosare penale pentru trafic de migranți, potrivit digi24.ro.


În primul caz, șoferul turc de 40 de ani s-a prezentat în Vama Nădlac II la volanul unui camion înmatriculat în Turcia.

A susținut că transportă saci cu granule din plastic pe ruta Turcia-Polonia, lucru atestat și de documentele de însoțire a mărfii. La controlul ansamblului rutier, polițiștii de frontieră au găsit și 24 de oameni îmbarcați ilegal.”În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, printre bunurile transportate, 24 de cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări. In urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Bangladesh și Pakistan, cu vârste cuprinse între 20 și 49 de ani, intrați legal în țara noastră în baza documentelor personale”, au transmis reprezentanții Poliției de Frontieră.

 La câteva ore distanță, un cetățean din Belarus, care transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, sticle cu apă minerală încerca să iasă prin Vama Nădlac. În acest caz, migranții erau ascunși într-un locaș special. „În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport au descoperit, într-un locaș special amenajat în partea din față a semiremorcii (perete dublu), douăzeci și trei de cetăţeni străini. În cadrul verificărilor preliminare, colegii noștri au stabilit faptul că sunt cetățeni din Bangladesh, cu vârste cuprinse între 20 şi 46 de ani, de asemenea intrați legal în România”, a comunicat Poliția de Frontieră. Dacă cetățenii depistați ascunși vor fi cercetați pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, călăuzele lor vor răspunde pentru acuzația de trafic de migranți.

Probleme de trafic pe Valea Oltului