Vot Anticipate

Probleme mari la Ministerul Afacerilor Interne (MAI), unde sistemul prin care se poate afla numărul real de vize de flotant făcute înainte de alegeri, s-a defectat, fix cu o zi înainte de „locale”. Dacă la alegerile prezidențiale se poate vota și dacă nu ești din localitate, pe listele suplimentare, la locale situația este diferită. Astfel, alegătorii au nevoie de o viză de flotant care să ateste că locuiește în localitatea în care vrea să voteze.

„Datele pe care le-ați solicitat nu se încadrează în categoria informațiilor de interes public, întrucât nu există ca atare. Acestea se extrag la cerere, contra cost, prin proceduri informatice în urma unor activități derulate la nivelul instituției. Așa cum v-am informat, modulul prin intermediul căruia extragem aceste date a suferit o defecțiune.

Se întâmplă foarte rar, dar infrastructura tehnică este depășită, toate componentele fiind ‘end of life’, în sensul că nici măcar producătorul nu mai asigură piese sau service pentru reparații. Ne străduim. Avem dificultăți pe modulul de ‘raportare’ al sistemului. Au lucrat colegii toată noaptea. Am crezut că este un ‘bug’ în aplicație, dar se pare că este o defecțiune tehnică.

Nicio șansă timp de aproximativ 15 zile. Așa cum am spus a intervenit o defecțiune pe modulul care nu are legătură cu serviciile prestate către public. Ne străduim să realizăm reparația”, au precizat surse pentru Antena 3, citate de Știri pe surse.

Reamintim, din informații pe surse, că astăzi sunt așteptați 3.000 de salariați de la firma DF Salubrizare (sectorul 5), care nu au domiciliul în București, pentru a li se face vizele de flotant. Cu care, apoi să voteze pentru primarul în funcție, Daniel Florea.

Citește și: „Cântecul de lebădă” din Sectorul 5

#News