FOTO Psnews
FOTO Psnews

De departe cele mai multe nereguli cu privire la mita electorală au fost în Sectorul 5, unde primarul, încă în funcție, Daniel Florea încearcă din răsputeri să mai „agațe” câteva voturi.

Să fie acesta „cântecul de lebădă” al primarului? Vouchere, tablete, vize de flotant, deh, campania electorală din acest an a fost una atipică, fără întâlnirile cu care eram obișnuiți. Dar uite, că totuși oamenii pot fi mituți.

După ce la începutul lunii a împărțit vouchere în valoare de 100 de lei celor din sector, săptămâna trecută 3.000 astfel de vouchere au fost duse direct la ușa votanților, prin intermediul unei firma de curierat. Mai mult, în cadrul „Zilelor Sectorului 5” elevii care au avut rezultate bune la final de clasa a 8-a, respectiv la Bacalaureat au fost premiați de Daniel Florea, prima dată în cei patru ani de mandat. Mai mult, „atenția” îndreptată spre elevi a venit la luni distanță de momentul în care au fost obținute rezultatele, arătând încă o dată disperarea lui Daniel Florea.

3.000 de flotanți, votanți

Pe surse, mâine, cei 3.000 de salariați ai DF Salubrizare, dar care nu au domiciliul în București, vor fi duși la trei secții de poliție din Sector, pentru a li se pune vizele de flotant, în „schimbul” punerii ștampilei de vot pe „caseta” lui Daniel Florea.

Mai mult, tot pe surse, sâmbătă vor fi împărțite 35.000 de tablete elevilor din sector. Aceștia nu votează, dar părinții ori bunicii lor o pot face! Mită indirectă, nu?

Mita electorală te trimite la „răcoare”

„Oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidați ori un anumit candidat se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani și interzicerea exercitării unor drepturi”, potrivit art. 386 din Codul Penal.

Citește și: BREAKING NEWS. În Sectorul 5, mita vine direct la ușă

#News