Soferi drogati
Soferi Sursa foto: ziare.com

Șoferii care încalcă Codul Rutier și sunt amendați de poliție ar putea rămâne fără permisul de conducere dacă nu achită contravaloarea acestora în termen de 60 de zile, potrivit unui proiect de lege depus la Senat. Inițiatorii proiectului de lege vor să responsabilizeze astfel șoferii care au încălcat o regulă de circulație și pentru care au fost amendați să își plătească amenzile, iar dacă refuză acest lucru, ei vor suporta consecințele, potrivit gandul.ro.

Practic, şoferii care primesc amenzi vor fi obligaţi să îşi achite amenzile în decurs de 60 de zile, altfel vor rămâne fără permisul de conducere până ce vor face dovada achitării amenzilor.

O astfel de măsură ar aduce și bani în plus la buget. „Principala problemă este aceea că unitățile administrativ teritoriale nu au instrumente pentru a încasa amenzile și a le transforma, deci, în venit la bugetul local. Încasarea acestora este posibilă doar după perioade lungi de timp sau niciodată, ceea ce înseamnă o diminuare a bugetului local. De asemenea, nerealizarea acestui indicator – încasarea amenzilor – implică și o diminuare a cotelor ce sunt repartizate pentru echilibrarea bugetelor locale, fără ca unitățile administrativ teritoriale să aibă vreo vină. Prin urmare, în mod automat, se înregistrează o diminuare a bugetului total local respectiv”, susțin inițiatorii proiectului de lege.

O sursă de apă, descoperită pe Lună