Elevii nu vor sta în frig în clase la iarnă, susține ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. Potrivit acestuia, Guvernul va asigura plata diferenţelor de preţ pentru orice eventuală fluctuaţie a costului la energiei, nefiind justificate eventuale „iniţiative izolate” luate la nivel local de scădere a temperaturii în unitățile de învățământ, potrivit digi24.ro.

Sorin Cimpeanu: Vor fi asigurate condiţii de funcţionare a şcolilor în perioada sezonului rece

„Vor fi asigurate condiţii de funcţionare a şcolilor în perioada sezonului rece. Am convocat astăzi, la Bucureşti, toţi inspectorii şcolari generali din toate judeţele României pentru a comunica instrucţiuni clare în legătură cu condiţiile asigurate în toate şcolile din ţară pe perioada sezonului rece. Guvernul asigură plata diferenţelor de preţ pentru orice eventuală fluctuaţie a costului la energie”, a scris Cîmpeanu pe Facebook.
Nu se justifică „sub nicio formă” demersuri precum „iniţiativele izolate”, la nivel local, care doresc să includă reducerea temperaturii în şcoli sau chiar trecerea în online a sistemului de învăţământ, a declarat Sorin Cîmpeanu.

„Toate inspectoratele şcolare judeţene vor lua legătura cu autorităţile locale pentru a se asigura de respectarea dreptului la educaţie. Aceste demersuri vor fi realizate în coordonare cu prefecturile”, a subliniat ministrul Educației

Ministrul Cîmpeanu susține că proiectul Legii educaţiei „România Educată” prevede creşterea de patru ori a costului standard pentru cheltuielile materiale din care se acoperă cheltuielile cu energia.
„Alături de asigurarea transportului elevilor, de sistemul de burse şcolare şi de extinderea programului Masa Caldă, asigurarea funcţionării şcolilor este o preocupare majoră a Guvernului României”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

Creșterea vârstei de pensionare este o prioritate pentru Franța