Preot din Videle, prins de polițiști în timp ce întreținea relații sexuale cu un minor dintr-un centru de plasament

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR a declarat că respectivul preot ar fi fost deja suspendat și urmează să fie caterisit

biserica coronavirus jandarmerie
Foto: Iulia Kelt

Un preot din localitatea Videle a fost prins în flagrant, în cursul serii trecute, în timp ce intreținea relații sexuale cu un minor în vârstă de 16 ani, aparținând unui centru de plasament, au precizat surse din poliția. Potrivit acestora, preotul obișnuia să-l ademenească în mod curent pe minor, oferindu-i bani în schimbul serviciilor sexuale. În momentul de față, băiatul de 16 ani este audiat de polițiștii Secției 24 din Videle, în cadrul anchetei care îl vizează pe preotul pedofil.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, îl reneagă pe preot

Potrivit declarațiilor lui Vasile Bănescu, respectivul preot urmează să fie caterisit, el fiind deja vizat de suspendare în momentul în care a fost prins în fapt. „Este vorba despre un preot din episcopia Alexandriei care era deja suspendat de la slujire si care va fi deferit acum consistoriului bisericesc, forul ecleziastic de judecată pentru abateri deosebit de grave. Sancțiunea cea mai înaltă pe linie bisericească este caterisirea, adică îndepărtarea definitivă din preoție. Este ceea ce urmeză să se întâmple și în acest nefericit caz”, a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, pentru G4Media.ro.

În plus, acest preot nu ar fi fost la prima sa abatere de acest gen, fiind bănuit de faptul că ar fi comis astfel de agresiuni sexuale și împotriva altor minori, anunță TVR.

România, țara unde abuzul sexual împotriva minorilor este trecut cu vederea de autorități mult prea blânde sau plictisite

Într-adevăr, România nu este singura țară unde astfel de abuzuri împotriva minorilor se petrec ca „pe bandă rulantă”. Cu toate astea, legile de la noi sunt atât de blânde încât cei declarați pedofili pot scăpa „basma curată” cu foarte mare ușurință. Este nevoie doar de-un judecător plictisit sau incompetent pentru ca acuzatul să scape și să comită din nou astfel de infracțiuni. Este un lucru știut faptul că pedofilia va veni întotdeauna la pachet cu recidivă.

Citește și: Diana Șoșoacă, „pe mute” senatorial timp de trei luni