Primarul care stârnește invidia unora, dar în același timp este și un etalon pentru alți primari din țară, Emil Boc a inaugurat, luni, o nouă parcare modernă.

Aceasta este a șaptea din municipiu și are în dotare 376 locuri de parcare din care: 16 pentru persoanele cu dizabilități, 6 pentru mașini electrice (2 cu echipament și 4 fără echipament), 4 pentru motociclete/mopede, precum și 32 de locuri pentru biciclete.

Mai mult, pe lângă noul parking se află și un parc, ce a fost „lansat” acum aproape două săptămâni. Parcul, la fel de modern, este în suprafață de aproximativ 4.000 mp: gazon rulat 2.424 mp, 55 arbori cu balot plantați, 490 mp dale din granule de cauciuc, precum și un loc de joacă și un loc de fitness.

„Până în acest moment, la Cluj-Napoca avem în total 7 parkinguri finalizate în cartiere – cu 2368 de locuri de parcare. Sunt în curs de finalizare alte 3 parkinguri: Mogoșoaia (294 locuri), Primăverii 8 (266 locuri), Hașdeu (316 locuri).”, a anunțat pe Facebook, Emil Boc.

Clujul are și un cimitir-parc

Edilul clujean a avut parte și de lansări de parcuri, ceva mai inedite – „loc cu liniște și verdeață”: Cimitirul Moș Ion Roată – cel mai modern cimitir-parc din România.

„Noul cimitir-parc din municipiul Cluj-Napoca, situat în Someșeni, pe strada Moș Ion Roată f.n., este amenajat pe o suprafață de peste 20 hectare și cuprinde 5.553 morminte, 1856 urne columbar și o capelă. Conceptul de cimitir-parc a fost dezvoltat în țările vestice și preluat și în România pentru a dezvolta spațiile verzi din zona cimitirelor în contextul realizării unui loc de reculegere, o locație simbolică menită să aducă liniște clujenilor”, a scris Boc.  

Citește și: Emil Boc: o nouă candidatură și un nou parc în Cluj

#News