Atunci când administrația locală își face treaba, toate instituțiile reușesc să conlucreze. Un exemplu grăitor este cel al bătrânului târhărit într-un parc al unui cartier din Sectorul 1 al Capitalei, în urmă cu aproape două luni. Din fericire, camerele instalate în parc au reușit să suprindă tâlhăria, ba mai mult decât atât, să redea trăsărurile agresorului până la ultimul detaliu, ceea ce a dus, într-un bun sfârșit, la prinderea acestuia.

Poveste cu final fericit

Potrivit Secției 3 de Poliție Locală din cadrul Sectorului 1, infractorul din imagini s-a aflat în filaj timp de două luni, atât din partea Secției 3, cât și a Secției 4. Cu toate că respectivul nu era la prima sa abatere de acest fel, până să fie suprins de camerele 4K instalate în parc, nu au existat probe concludente împotriva sa. Astfel, cu ajutorul camerelor 4K instalate în respectivul parc, individul a ajuns să fie reținut de organele competente, fiind vizat acum de o anchetă, un procuror prezentându-se la fața locului.

Primăria Sectorului 1 a instalat camere 4K în toate parcurile

În mod cert, dacă toate parcurile din Capitală ar fi înzestrate cu astfel de camere de ultimă generație, urmând exemplu Primăriei Sectorului 1, situațiile de genul acesteia ar putea fi evitate iar infractorii descurajați să mai comită acte de tâlhărie pe viitor. Camerele 4K sunt, fără îndoială o investiție de viitor ce ar putea limita infracționalitatea.

Citește și: Dan Tudorache îi cere demisia lui Alexe de la „Mediu”

#News