Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache a anunțat, luni, în cadrul unei conferințe de presă că cere demisia ministrului Mediului, Costel Alexe. Tudorache îi solicită lui Alexe să pună în aplicare decizia instanței cu privire la groapa de gunoi de la Chiajna-Rudeni.

„Astăzi (n.r. luni), i-am solicitat public ministrului Mediului Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, să stopeze depozitarea de deșeuri la groapa Chiajna-Rudeni!

Mai exact, i-am cerut să ia măsuri pentru a-l determina pe operatorul gropii de gunoi de la Chiajna-Rudeni să respecte o hotărâre executorie a instanței, dată după mai bine de doi ani de procese și 24 de termene”, a scris Tudorache pe pagina sa de Facebook, după conferință.

Acesta a precizat că în ciuda hotărârii date de Tribunalul București (TB), încă din 14 august 2020, „prin care instanța a decis anularea Autorizației Integrate de Mediu pe ultimele două suprafețe încă funcționale ale gropii de gunoi Chiajna-Rudeni – celulele 6 și 7 –, operatorul acestei gropi de gunoi continuă să depoziteze ilegal deșeuri pe un teren situat între celulele 1-5 și 6-7”.

Mai mult, candidatul social-democrat la un nou mandat pentru Sectorul 1, a precizat că așteaptă până vineri, 28 august, punerea în aplicare a deciziei Tribunalului București.

„Autoritățile statului cu atribuții în protecția mediului să stopeze depozitarea ilegală a deșeurilor la groapa Iridex și să oprească poluarea pe care această groapă de gunoi o produce în cartierele din zona de Nord-Vest a Sectorului 1. Dacă acest lucru nu se întâmplă până vineri, voi cere public demisia ministrului Mediului Apelor și Pădurilor, Costel Alexe.

Prin continuarea activității de depozitare a deșeurilor, în ciuda hotărârii Tribunalului București, operatorul gropii de gunoi de la Chiajna-Rudeni ne sfidează pe noi, ca administrație locală, dar, mai grav, sfidează o întreagă comunitate afectată de poluarea produsă de acest depozit și sfidează o hotărâre a instanței”, a mai scris Tudorache.

Conform capital.ro, în primăvara anului 2018, Primăria Sectorului 1, Poliția Locală Sector 1, Asociația 21% Oxigen și Asociația pentru Natură și Protejarea Mediului au intentat un proces Agenției pentru Protecția Mediului București (APMB) și companiei Iridex, operatorul gropii de gunoi de la Chiajna-Rudeni, solicitând anularea Autorizației Integrate de Mediu emisă de APMB, document în baza căruia funcționează depozitul de gunoi.

Citește și: De ce nu au bucureștenii apă caldă? Tudorache răspunde

#News