Ludovic Orban

Încă o săptămână și se duce vara, deja au intrat în vigoare programele estivale „vacanță pentru toți”, iar situația industriei HoReCa din România este într-o incertitudine continuă. Premierul Orban a anunțat, luni, după ședința din cadrul PNL că se caută soluții pentru a redeschide restaurantele, care au ușile ferecate încă din primăvară.

„Am solicitat grupului de suport tehnico științific să analizeze posibilitatea reluării activității în spații închise, în restaurante. Aștept evaluarea și în funcție de asta vom lua o decizie”, a declarat Ludovic Orban.

Mai mult, în această săptămână sunt așteptate noi discuții cu reprezentanții din industria HoReCa, mai ales în contextul venirii toamnei, când scade posibilitatea de a mai sta doar la terase.

„Aștept un punct de vedere și în funcție de asta vom stabili un calendar. În cursul acestei săptămâni va trebui să luăm o decizie. Se va termina sezonul estival și odată cu scădere temperaturii va trebui luate măsurile pentru a permite ușor, ușor în condiții de siguranță să fie luate aceste decizii”, a mai spus premierul.

Declarații de presă susținute de Președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban

Declarații de presă susținute de Președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban.

Publicată de Partidul Naţional Liberal pe Luni, 24 august 2020

Reamintim că miercuri, 19 august, angajații din HoReCa au făcut grevă, timp de o oră, în fața teraselor. Scopul a fost de a atrage atenția autorităților în legătură cu situația în care se află. În industria HoReCa sunt aproximativ 400.000 de persoane.

Potrivit unui studiu comandat de Hora, împreună cu organizaţiile membre în APT (Alianţa Pentru Turism), aportul HoReCa la PIB este de aproximativ 5,07% după cum urmează: impact financiar direct (valoare adăugată) – 3,42%; impact social (salarii angajaţi şi aport consum) – 0,91%; impact financiar indirect (furnizori si investiţii) – 0,74%, scrie bursa.ro.

Citește și: Proiect. Salvarea HoReCa poate veni de la Parlament

#News