Salvarea industriei HoReCa ar putea veni chiar din partea Parlamentului. Conform Mediafax, miercuri a fost depusă la Senat o inițiativă legislativă care ar putea fi „colacul de salvare” a industriei de care depind cel puțin 400.000 de oameni.

Propunerea arată că firmele și angajații din HoReCa trebuie să fie scutiți de plata impozitului pentru anul în curs, precum și următorii doi ani, anunța sursa citată.

Inițiativa legislativă vine după ce industria HoReCa a scăzut, pe perioada pandemiei, cu 70 la sută. Mai mult, în lunile următoare, se preconizează o reducere și mai mare a veniturilor, câtă vreme restaurantele rămân închise.

Propunerea de lege a fost depusă de Marian-Gheorghe Cucșa, deputat îndependent după ce partidul său, ALDE, a rămas fără grup parlamentar, astfel că propunerea sa de lege are astfel șanse mici de adoptare.

Potrivit unui studiu comandat de Hora, împreună cu organizaţiile membre în APT (Alianţa Pentru Turism), efectuat pe o perioadă de 5 ani, aportul HoReCa la PIB este de aproximativ 5,07% după cum urmează: impact financiar direct (valoare adăugată) – 3,42%; impact social (salarii angajaţi şi aport consum) – 0,91%; impact financiar indirect (furnizori si investiţii) – 0,74%., scrie bursa.ro.

Altfel, angajaţii din HoReCa vor trage miercuri, un semnal de alarmă legat de situația în care se află. Aceștia vor protesta între orele 17.00 și 18.00, în faţa restaurantelor şi a teraselor unde lucrează.

Citește și: Miercuri, o oră de grevă în fața teraselor

#News