Industria HoReCa este una dintre cele mai afectate industrii din România, cu restricțiile sanitare impuse din cauza pandemiei de Covid-19.

Doar cu terasele deschise, cu distanțare fizică, clienți „tratați” cu mănuși și mască, cei din industrie se întreabă, și pe bună dreptate, ce vor face după luna octombrie, când nu vor mai putea rămâne nici terasele deschise.

Astfel că angajaţii din HoReCa vor trage miercuri, un semnal de alarmă legat de situația în care se află. Aceștia vor protesta între orele 17.00 și 18.00, în faţa restaurantelor şi a teraselor unde lucrează.

„Ignoranţa autorităţilor este pe cale să ruineze una dintre cele mai importante industrii ale României! Dacă lucrezi în sau pentru industria Horeca participă la protestul de miercuri 19 august pentru a trage impreună un semnal de alarmă asupra viitorului celor 400.000 ce lucrează în această industrie”, au transmis reprezentanţii HoReCa pe pagina sa de Facebook, citat de bursa.ro.

Potrivit unui studiu comandat de Hora, împreună cu organizaţiile membre în APT (Alianţa Pentru Turism), efectuat pe o perioadă de 5 ani, aportul HoReCa la PIB este de aproximativ 5,07% după cum urmează: impact financiar direct (valoare adăugată) – 3,42%; impact social (salarii angajaţi şi aport consum) – 0,91%; impact financiar indirect (furnizori si investiţii) – 0,74%., scrie bursa.ro.

Așa că dacă astăzi vă nimeriți pe lângă vreo terasă, arătați-vă suportul față de greviști. Ei protestează pentru locurile lor de muncă, pentru familiile lor, pentru viața lor. Este, până la urmă, un exercițiu de democrație cu care, la un moment dat, toți suntem datori.

Citește și: Program prelungit la terasele din România

#News