Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea a înmânat, joi, primele repartiții pentru locuințe sociale din complexul rezidențial din zona Prelungirea Ghencea. Din cele opt blocuri construite în cadrul acestui proiect, unul este cu 11 etaje, aproape terminat, iar celelalte au câte cinci etaje. Mai mult, complexul va beneficia și de o creșă și o grădiniță, venind astfel în întâmpinarea tuturor problemelor beneficiarilor.    

„În București sunt peste 4.000 de cereri pentru locuințe sociale, până acum acestea nu au putut fi rezolvate pentru că, din păcate, Primăria nu a construit blocuri care să aibă astfel de locuințe. Prin două companii municipale („Imobiliara” și „Consolidări” – Trustul de Clădiri Metropolitane) am demarat un proiect ambițios. Astăzi au fost făcute primele repartiții pentru locuințele din acest ansamblu pe care îl construim, în zona Prelungirea Ghencea, și m-aș bucura să putem participa și la mutarea efectivă” ”, a spus Gabriela Firea.

Facilități pentru un trai mai bun

„Zona se află la capătul cartierelor Drumul Taberei și Ghencea, este o zonă care începe să fie utilată cu facilități sociale, urmează în zona respectivă să mărim căile de acces și să le vascularizăm cu cele necesare transportului pentru ca cei care vor ocupa aceste apartamente să aibă acces direct la zonele centrale ale orașului. Complexul va avea și creșă și grădiniță, spălătorie pentru toată lumea astfel încât să venim în întâmpinarea tuturor care participă la acest program social. Obiectivul din cele 8.000 de solicitări (n.r. 4.000 la Capitală și 4.000 la sectoare) este unul îndrăzneț și prima realizare la această dimensiune la nivelul Municipiului București în materie de protecție socială și de rezolvarea problemelor sociale ale acestor familii”, a declarat Aurelian Bădulescu, viceprimarul Capitalei.

Citește și: Gabriela Firea vine în sprijinul medicilor bucureșteni

#News