Robert Cazanciuc

Președintele Senatului, Robert Cazanciuc laudă eforturile Armatei Române de a se „împrieteni” cu Armata Americană, declarând că generația actuală, una privilegiată, de altfel, are ocazia de a trăi visul părinților și bunicilor de a fi martorii eliberării de influența rusească. Cu toate că România nu se mai află în dictatură de peste 30 ani și nici sub ocupație sovietică de și mai mulți ani.

Cazanciuc: „Astăzi trăim visul părinţilor şi bunicilor noştri”

„Este o zi aparte pentru Armata Română şi aş spune că este o zi importantă pentru România, pentru istoria ei, care se scrie chiar în aceste clipe. Îmi amintesc perioada cenuşie în care părinţii şi bunicii noştri priveau către orizontul istoriei în aşteptarea americanilor ca o speranţă a eliberării de sub influenţa sovietică, o speranţă a dobândirii libertăţii. Aşa se vorbea atunci. Astăzi trăim visul părinţilor şi bunicilor noştri. Suntem membrii unei generaţii privilegiate, ai unei generaţii care a contribuit la înfăptuirea acestui vis şi la înscrierea ţării noastre pe drumul ireversibil al unei naţiuni care împărtăşeşte valorile democratice şi drepturile fundamentale ale omului”, a declarat preşedintele Senatului, Robert Cazanciuc.

Și pentru că oricărui politician care se respectă îi stă bine atunci când face uz de metafore, Cazanciuc face o paralelă între Coronavirus și dușmanii pe care armata trebuie să îi înfrunte, declarând că acum avem parte de un dușman invizibil de care trebuie să ne protejăm purtând masca de protecție.

„Această mască ne protejează ca un scut de un duşman invizibil. Tot împreună cred că putem lupta împotriva acestui duşman invizibil şi cred că în această bătălie partenerul american va juca, de asemenea, un rol important. God bless Romania. God Bless America”, a mai spus Robert Cazanciuc.

Citește și: Tudose ia foc: „Nu mai ardeți gazul de pomană”

#News