Daniel Florea intră azi în categoria subiectelor de știri pe care nu le înțeleg. Sau, refuz să le înțeleg. Oricum ar fi, creierul meu încetează să mai funcționeze și să proceseze normal informația când subiectul e ”hârtie igienică”. Se moare pe capete și în țară și în lume, suntem în plină pandemie de coronavirus, suntem panicați, sistemul medical e în colaps, iar Primăria Sectorului 5 cumpără hârtie igienică de peste 16.000 de euro.

Potrivit Hotnews, sumarul știrii sună cam așa: Primăria sectorului 5 a achiziționat pe 23 martie, hârtie igienică de circa 16.700 de euro cu tot cu TVA, potrivit datelor din sistemul electronic de achiziții publice. Mai exact 60.185 role de hârtie igienică în două straturi, prețul fiind de 1,15 lei bucata. Firma care va furniza produsul este PANTERRA OVERLAND. Da, pe 23 martie, când primul pacient infectat cu coronavirus a decedat. 23 martie, când numărul persoanelor infectate se apropia deja de 600. Când, într-o singură zi, au apărut 143 de cazuri noi de persoane confirmate pozitiv.

Sunt sigură că industria producătoare de hârtie igienică a fost șocată. Dar am preferat să cred că persoanele care și-au făcut stocuri solide, s-au și calmat. Se pare că nu. Daniel Florea e cel mai bun exemplu.

Nu prioritizăm sistemul medical, prioritizăm toaleta. Am mai spus și o voi repeta: suntem noi cu noi și doar noi ne mai putem apăra. E fiecare pentru el și fiecare cum poate. Dar, poate în naivitatea mea, prefer să cred că putem mai mult decât să cumpărăm și să investim în hârtie igienică.

Hârtia igienică a devenit simbolul crizei și a fricii provocate de COVID-19. Am trăit să o văd și pe asta, deși refuz să o văd, la fel cum refuz să înțeleg orice știre care are hârtia igienică ca subiect.

Citește și: PSD spune că Victor Costache lasă în urmă 7 spitale contaminate

#News