Bucureștenii au nevoie de asistență medicală, mai ales în această perioadă, iar pentru asta edilul Gabriela Firea vine în sprijinul medicilor din cele 19 spitale administrate de Primăria Capitalei, prin ASSMB.

Astfel, miercuri, Gabriela Firea a predat cheile de la apartamentele care sunt puse la dispoziția acestor medici.  Este vorba de aproximativ 200 de apartamente, urmând ca în perioada următoare să se mai liciteze pentru alte 300 de astfel de spații.

„Ne dorim să avem cadre medicale care să renunțe la a alege drumul străinătății, pentru că avem nevoie de medici, de asistenți, de înfirmieri, de îngrijitori. Trebuie să îi convingem, prin condiițile bune de muncă din spitalele noastre să rămână alături de pacienții din România”, a declarat Gabriela Firea.

Inmanez chiar acum cheile noilor apartamente de serviciu in care vor locui incepand de astazi familii ale unor cadre medicale din spitalele administrate de Primaria Capitalei prin ASSMB. Sunt extrem de bucuroasa pentru ca am reusit, printr-un program in premiera initiat de Primaria Capitalei in 2018, sa fiu martora emotiilor firesti unui inceput de drum, in casa noua, pentru medici si personal sanitar care se chinuiau de ani de zile cu chirii foarte mari.#RespectPentruCadreMedicale#LocuinteDeServiciu#SaNePastramMediciiSiAsistentii

Publicată de Gabriela Firea pe Miercuri, 16 septembrie 2020

De la garsoniere la apartamente cu 4 camere

Primăria a achiziționat de la garsoniere până la apartamente cu 4 camere, spații care vor fi repartizate în funcție de nevoile solicitanților.

„Ne bucurăm să anunțăm că toți cei care solicită astfel de locuințe, de serviciu, din partea noastră, primesc un rezultat bun, direct repartiția”, a precizat Gabriela Fire.  

„Am discutat la nivelul unităților spitalicești care sunt zonele pentru care aceștia optează, principal fiind investiția în calitatea personalului, precum și deplasarea cât mai rapidă pentru situațiile de urgență”, a spus Aurelian Bădulescu, viceprimarul Capitalei.

Miercuri au fost înmânate cheile cadrelor medicale care lucrează în Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș”, Spitalul „Colțea” și Spitalul „Carol Davila”.

Citește și: Gabriela Firea: „ Orașul e la doar un click distanță”

#News