Miros înțepător, insuportabil de respirat. Către cine arată cu degetul Firea. Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, joi, că a primit numeroase sesizări de la bucureştenii din Nord-Vestul oraşului cu privire la un miros deranjant care s-ar degaja de la depozitul de deşeuri Rudeni-Chiajna. Firea afirmă că a cerut o poziţie oficială de la Ministerul Mediului, cu privire la prelungirea contractului. ”NU Primăria Capitalei autorizează depozitele de deşeuri, ci Ministerul Mediului”, a transmis Firea.

Miros înțepător, insuportabil de respirat. Către cine arată cu degetul Firea

”Bucureştenii din Nord-Vestul oraşului au depus sesizări cu privire la un miros deranjant care s-ar degaja de la depozitul de deşeuri Rudeni-Chiajna. Am solicitat acum peste o săptămână Ministerului Mediului o poziţie oficială cu privire la prelungirea sau nu a contractului care expiră luna viitoare. NU Primaria Capitalei autorizează depozitele de deseuri, ci Ministerul Mediului, prin Agentia de Mediu”, a scris Gabriela Firea, joi, pe pagina de Facebook.

Mesajul scris este completat de un mesaj video al primarului general.

“Sunt din ce în ce mai des întrebată, atât de către cetăţeni, cât şi de către mass-media, de ce primarul general nu închide gropile de gunoi la Vidra şi de la Chiajna, de ce nu ia măsuri primarul general (…). Vreau să vă spun că primarul general, Consiliul General nu au atribuţii în a închide sau a deschide un depozit de deşeuri”, a afirmat Firea.

Ea spune că au apărut multe petiţii care doresc închiderea acestor gropi de gunoi.

“Concret, pentru că sunt foarte preocupată de sănătatea bucureştenilor, iar mulţi dintre cetăţenii din sectoarele 1 şi 6 spun că sunt afectaţi de acest miros înţepător în unele zile şi la unele ore, au apărut şi foarte multe petiţii. Daţi-mi voie să numesc doar câteva dintre ele: Stop mirosului de biogaz, (…) Nu întoarce nasul de la groapa de gunoi. Nu întorc nici nasul, nu mă derobez nici de responsabilitate, dar încă o dată, Primăria Capitalei nu poate nici să închidă, nici să deschidă un depozit de deşeuri”, a explicat primarul general.

Vezi și Ultimatum pentru Firea: În cinci luni scăpăm de această catastrofă

Firea a spus că doreşte să ştie dacă va mai fi prelungit contractul pentru groapa de gunoi de la Iridex, care expiră luna viitoare.

Firea îl trage la răspundere pe ministrul Mediului

“Avem în acest moment un contract pentru groapa de la Iridex, care expiră luna viitoare, şi am vrea să ştim de la Ministerul Mediului (…) dacă trebuie sau nu să mai fie prelungit acest contract, deoarece avizul de mediu este valabil încă opt ani de zile de acum înainte. Prin urmare, vă arăt în exclusivitate faptul că am trimis această scrisoare către Ministrul Mediului. I-am solicitat faptul că Primăria Capitalei are atributul de a continua sau nu contractul cu proprietarul şi administratorul gropii de gunoi de la Rudeni-Chiajna”, a mai spus Firea.

Citește și Firea, sprijin din partea PSD, pentru a bloca PNL în Parlament

Ea a menţionat că a solicitat ministrului Mediului să formuleze un punct de vedere legat de posibilitatea prelungirii duratei de exploatare pentru acel depozit. Primarul spune că au trecut opt zile de la adresa respectivă şi nu a primit niciun răspuns.

“Au trecut 8 zile de la această adresă pe care am transmis-o către ministerul Mediului, nu ştim exact dacă s-au dispus controale şi verificări la groapa de gunoi Chiajna-Rudeni, petiţii vin în continuare de la cetăţeni, în special cei din cartierele Pajura, Bucureştii Noi, Crângaşi, Militari şi Drumul Taberei, Sectoarele 1 şi 6, şi ne-am dori ca în continuare să aflăm acest punct de vedere, să ştim dacă se poate prelungi în continuare acest contract, de fapt este vorba despre un act adiţional care expiră pe 21 martie”, a explicat Firea.

#NEWS