Ultimatum pentru Firea: În cinci luni scăpăm de această catastrofă. Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, potenţial candidat al PNL la Primăria Capitalei, critică reacţia primarului general Gabriela Firea ca urmare a avariei care a lăsat sute de blocuri din Capitală fără căldură, spunând că aceasta a reacţionat precum un politruc, cu minciuni şi dezinformare.

Ultimatum pentru Firea: În cinci luni scăpăm de această catastrofă

„Rămâne cum am stabilit: 5 luni! Şi scăpăm de această catastrofă care conduce acum, din greşeală, Bucureştiul!”, a afirmat Violeta Alexandru.  

„Candidata la Primăria Bucureştiului, Gabriela Firea, ne-a amintit ieri cum tratează un politruc un accident cu consecinţe grave pentru cetăţeni: la fel cum tratau politrucii sovietici accidentul de la Cernobîl, cu minciuni şi dezinformare. În loc să rezolve problema”, a scris Violeta Alexandru într-o postare pe Facebook.

Ea afirmă că, deşi avaria Termoenergetica (compania Primăriei Bucureşti) care a lăsat locuitorii din sectoarele 2 şi 3 fără căldură şi apă caldă s-a întâmplat vineri, la 22:40, Gabriela Firea dă vina pe o creştere a temperaturii furnizate de ELCEN, sâmbătă, la ora 8:45.

Firea acuză că a fost sabotată

Gabriela Firea susține că avaria termică produsă sâmbătă în Capitală este un sabotaj provocat în urma unui ordin politic, scopul fiind ca primarul general să fie acuzat că lasă bucureștenii fără căldură. Edilul cere ca ELCEN să afle responsabilul.

„E un sabotaj în dorința de a lovi în primarul Capitalei ca acesta să fie acuzat de cetățeni că ar fi vinovat de avarie. Nu suntem vinovați. Instanța și cei care vor ancheta vor decide ce riscă (cei responsabili de avarie, n.r). Noi facem (plângere, n.r.) împotriva Elcen, iar conducerea Elcen să afle cine a dat odinul politic pentru acest sabotaj. Pentru că nu mi se pare o întâmplare”, a declarat Gabriela Firea la un post de televiziune.

Termoenergetica îi susține spatele lui Firea

Direcția Termoenergetica susține, de asemenea, că vina aparține ELCEN.

”Am reușit și am izolat avaria astfel încât 300 de blocuri să fie afectate de pe raza sectoarelor 2 și 3. Urmează să facem o nouă izolare astfel încât numărul acestora să se reducă. Sperăm ca până la finalul zilei să remediem tot ce s-a întâmplat. O astfel de avarie se poate întâmpla, în mod normal, din 3 cauze: din punct de vedere al debitului, presiunii și temperaturii.

Citește și Opoziția caută om care să o bată pe Firea, nu un gospodar!

Acești 3 parametri sunt comandați de dispeceratul central al nostru și avem în sistemul informatizat evoluția fiecăruia. Comanda a fost de 96 – 98 de grade, iar în interval de 30 de minute, în jurul orei 9, am primit în rețea apă cu 20 de grade mai fierbinte decât solicitasem. Aceasta a provocat avaria.

Este evident că o astfel de situație nu este una normală. Este anormal să se întâmple așa ceva, vorbim de oameni care lucrează de zeci de ani în sistem. O diferență atât de mare, de 20% nu este ceva întâmplător.” 

#NEWS