Opoziția caută om care să o bată pe Firea, nu un gospodar care să rezolve problemele Capitalei! Alegerile locale intră în linie dreaptă. Deja a început campania electorală neoficială și țara a început să fie împânzită de reclame electorale mai mult sau mai puțin asumate, iar internetul din spațiul românesc e plin de ofertele candidaților la diferitele primării și consilii județene. În acest context apare o anomalie în cursa alegerilor la Primăria Generală a Bucureștiului. Opoziția caută om să o bată pe Firea, nu un gospodar care să rezolve problemele Capitalei! Este opinia lansată de analistul politic Sarmiza Andronic.

Opoziția caută om care să o bată pe Firea, nu un gospodar care să rezolve problemele Capitalei!

Bucureștiul este însă un caz aparte, un caz care influențează capital alegerile la primăriile de sector și se propagă apoi și în țară, cel puțin în marile centre urbane. Primarul general al Capitalei pe funcție, Gabriela Firea, a anunțat deja că va candida pentru un nou mandat din partea PSD. De partea cealaltă, liberalii au anunțat că vor pune candidat la Primăria Capitalei pe președintele PNL București, Violeta Alexandru.

USR și PLUS vor merge probabil pe mâna fostului ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, eliminându-l din cursă pe Nicușor Dan, mult mai bine plasat în sondaje, dar care nu este deloc dorit de conducerea centrală a USR. E de așteptat ca, în aceste condiții, Nicușor Dan să candideze independent. PMP va pune cu siguranță candidat, în timp ce s-ar putea ca Pro România să meargă în asociere cu PSD. Foarte probabil ca și ALDE să meargă pe propriile picioare.

Citește și Alegerile locale, „câștigate” de Orban prin manipulare

În acest context, analistul Sarmiza Andronic a făcut o observație interesantă în cadrul unei dezbateri la Antena 3. Ea susține că felul de a acționa a partidelor de la putere este unul destul de ciudat: „Nu se caută un bun candidat, un manager și un gospodar pentru București, ci un om care să o poată învinge pe Gabriela Firea”.

”Cred că se pune greșit problema desemnării candidatului la Primăria București din partea tuturor partidelor. Nu se gândește niciun partid cine este un bun manager și cine cunoaște cu adevărat problemele locuitorilor Capitalei. Toate partidele sunt mobilizate să aleagă un candidat care să o bată pe Firea, nu să facă ceva pentru bucureșteni. Din păcate va fi din nou un vot politic. Din nou vom avea un vot negativ.

”Dacă până la sfărșitul lunii nu vom avea candidații, care să aibă timp să-și construiască proiectele, vom avea din nou doar un vot politic, cu proiecte făcute la repezeală”, a spus analistul politic în cadrul emisiunii televizate.

#NEWS