Nicușor Dan, primarul ales al Capitalei, mai are de așteptat până va putea să își preia mandatul, la propriu. Dan este contestat de un număr considerabil de foști și actuali consilieri PSD, dosarul celor 52 de apeluri are loc termen luni, 26 octombrie, la Curtea de Apel.

„Bucureștiul are mari probleme de rezolvat, cele mai urgente fiind criza coronavirusului, termoficarea și colapsul financiar. În acest context, validarea de către Tribunal a mandatului meu de primar a fost contestată prin 52 (cincizeci și două) cereri de apel, formulate în majoritate de foști și actuali consilieri PSD. Dosarul celor 52 de apeluri are termen luni, la Curtea de Apel.

Urgența PSD nu este însă rezolvarea problemelor orașului, ci intârzierea preluării mandatului meu. Probabil că mai au nevoie de câteva zile în plus ca să șteargă niște urme și ca să rezolve solicitările unor prieteni”, a scris pe Facebook, primarul ales al Bucureștiului.

Bucureștiul are mari probleme de rezolvat, cele mai urgente fiind criza coronavirusului, termoficarea și colapsul…

Publicată de Nicușor Dan pe Miercuri, 21 octombrie 2020

Cine are „frâiele” orașului

Acesta a precizat că până la validarea mandatului și depunerea jurământului, primarul în funcție, Gabriela Firea este responsabilă cu tot ceea ce ține de Capitală.

„În același timp, oamenii PSD – cei responsabili de dezastrul din termoficare – cer imperativ apă caldă și căldură în București, uitând că Firea e încă primar în funcție, iar responsabilitatea este încă a ei! Se dovedește acum că respectul Gabrielei Firea și al PSD București față de cetățenii Capitalei e zero. Pesediștii sunt deja ocupați cu campania electorală pentru alegerile parlamentare și înțeleg probabil să-și facă această campanie pedepsind bucureștenii și neglijându-și atribuțiile pe care le au, conform legii, până în ultima zi oficială de mandat.

Cât despre Gabriela Firea, vă amintiți cum, înaintea alegerilor, susținea categoric că nu se ține de scaunul de primar? După ce a arătat că nu știe să piardă, Gabriela Firea nu reușește nici să părăsească cu demnitate funcția de primar”, a mai scris Nicușor Dan.

Citește și: Berbeceanu, cu șanse mari de a deveni noul Prefect al Capitalei

#News