Judecătoria Sectorului 1 a amânat validarea mandatului primarului ales al Sectorului 1, Clotilde Armand, ca urmare a acuzațiilor aduse de PSD cu privire la fraudarea alegerilor. Primarul în funcție, Dan Tudorache a pierdut, la numărarea voturilor, la o diferență mică, de numai 1.004 voturi.

Astfel, magistrații că PSD trebuie să aducă probe, până miercuri, în sprijinul acuzațiilor de fraudare a voturilor, după înregistrările video și audio din interiorul Biroului Electoral al Sectorului 1, potrivit Știri pe surse.

„Eu mă așteptam să îi dea mandatul doamnei Armand. M-a susprins plăcut, sper ca justiția să își facă treaba. Doaman judecător a solicitat probele. Este pentru prima dată când cineva cere asta. Cei de la BEC ne-au spus să mai stăm o tură. Doamna judecător e prima care ne cere probe. Nu are cum să mă declare pe mine câștigător. Cel mai normal, cel mai corect ar fi să se reia votul. Eu nu pot să îmi dau seama ce căutau acele persoane cu acei rucsaci în spate, ce voiau să ia?”, a declarat Dan Tudorache, luni seara, la România TV, în emisiunea lui Victor Ciutacu.

„Este dramă mare prin PSD”

Primarul ales al Sectorului 1, Clotilde Armand a reacționat pe Facebook cu privire la amânarea validării mandatului său.

„ Multe titluri de „presă” astăzi informează fals oamenii că se reiau alegerile în sectorul 1 sau că nu am fost validată primar al sectorului 1. Avocatul fostului primar pesedist plătit din banii primăriei să-l apere pe fostul primar pe persoană fizică apare pe la televiziuni susținând că au fost fraudate alegerile locale în sectorul 1. Este dramă mare prin PSD. S-a închis robinetul cu bani publici și acum vor plăti pentru dezmățul lor. Mai răsfirați… doamnelor și domnilor. Ce s-a întâmplat astăzi? Adevărul: Judecătoria Sectorului 1 București a dispus disjungerea cererii PSD și a amânat pentru miercuri validarea mandatului meu. De aici până la declarațiile caraghioase făcute de pesediști este o mare distanță”, a scris Clotilde Armand.

Fotofiniș, doar 1,13% diferență

Luni, 5 septembrie, Autoritatea Electorală Permanentă a transmis datele finale ale acestor alegeri, potrivit cărora Primăria Sectorului 1 a fost câștigată de Clotilde Armand, cu 40,95% (36.455 de voturi), în timp ce social democratul Dan Tudorache a obținut 39,82% (35.451 voturi).

Citește și: Tudorache își vrea mandatul, în instanță

#News