Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Nu a avut prea mari emoții nici în anii de școală și nici pe scena politică. Viorica Dăncilă a apărut ca din neant, a fost Primul Ministru al României și ar fi vrut și o funcție mai înaltă. Desigur, a reușit să facă istorie, candidând la prezidențiale. Și pierzând.

Data de 24 noiembrie i-a cam tăiat elanul și i-a cam ruinat speranțele. Viorica a reușit imposibilul: cel mai slab scor al unui candidat PSD la alegerile prezidenţiale din istoria democratică a României. Conform exitpoll-urilor, candidata PSD a obţinut 33,5% din voturi cu 12 procente mai puţin decât următorul clasat în topul celor mai slabe rezultate – Victor Ponta.

Făcând o mică pauză de la activitatea politică, reținem un coc blond, o broșă și cele mai multe dezacorduri și gafe. Și celebrul an ”douăzeci douăzeci”.

Și totuși: înainte de coc și broșe, ținute lucioase și complicate sau încercarea de a poza într-o femeie stilată, Viorica a fost o simplă elevă din Teleorman. Fostul președinte al PSD avea părul brunet în liceu, coafat după moda de atunci. De asemenea, numele real al Vioricăi Dăncilă era Vasilica-Rodica Nica, conform wowbiz.ro.

Fostul președinte al Partidului Social Democrat și-a finalizat studiile în 2006. Aceasta a absolvit masterul Spaţiul Public European din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti.

Viața sa însă, s-a schimbat după ce a decis, împreună cu soțul său, să îl adopte pe Victor, băiatul cuplului Dăncilă. Din pricina faptului că nu au putut aduce pe lume propriul copil, Viorica și soțul său au decis totuși să adopte.

”Aveam 26 de ani. Nu ne doream atunci să înfiem un copil, dar o prietenă mi-a spus că e un băiețel abandonat în spital. Avea vreo cinci zile. Când l-am văzut, cerând ajutor, m-am hotărât în primul moment. Părinții n-au fost de acord, nici soțul meu. Mama mea mi-a spus un lucru: ”dacă vei face un copil al tău, vei face diferențe. Ai grijă”. Atunci s-a dus o luptă în mine. Mi-a fost teamă că va exista această diferență, și am decis să nu mai facem un copil. Soțul a fost de acord”, a povestit Viorica Dăncilă, potrivit Antena 3.

Citește și: Alexandru Rafila, surpriza de pe lista PSD pentru „parlamentare”

#News