Iată că mai avem parte și de vești bune. După ce ne-am obișnuit ca toate știrile venite din China să fie despre evoluția coronavirus, cât și despre numărul de morți și infectați, situația pare să se mai relaxeze. Morțile sunt în scădere, cât și numărul de infectați, semn că virusul pierde teren. Dacă situația va continua în acest fel, putem chiar ca în curând să scriem despre ridicarea carantinei în Wuhan.

Firește, oricât am vrea să vă dăm acum aceste vești bune, nu avem cum, întrucât am comite ilegalitatea de da fake news-uri – și nici moral n-ar fi, fie vorba între noi. Ceea ce putem, însă, să vă spunem, este că situația din China pare să se amelioreze, astfel că ridicarea carantinei nu pare a fi prea departe de realitate.

Până acum

Întrucât Wuhan este epicentrul pandemiei de coronavirus ce a contaminat aproape toate țările planetei, peisajul se arată a fi dezolant momentan. Străzi pustii, bariere între cartiere și oameni obligați prin lege să nu părăsească perimetrul casei decât în cazuri de maximă necesitate, și-atunci cu hârtii doveditoare la purtător.

De azi și poate-n viitor

Astăzi Wuhanul nu a înregistrat nicio contaminare nouă cu coronavirus, ceea ce îi face pe locuitorii orașului cu 11 milioane de suflete să spere că situația are să se schimbe și pentru ei. Dacă până acum, numai în provincie s-au înregistrat circa 3.200 de morți, iată că astăzi ar trebui declarată zi de fericire națională.

Ceea ce ne dă speranțe și nouă! Dacă suntem cuminți ca ei, există posibilitatea să ne facem și noi bine. Haideți să fim cuminți!

Citește și: Nelu Tătaru explică situația testelor pentru Coronavirus

#News