Ruta Gara de Nord-Otopeni va fi pusă în funcțiune duminică

Biletul va costa 4 lei, iar trenurile vor funcția la interval de 40 minute

După cum a anunțat secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scrioșteanu, pe Facebook, începând cu această duminică, celebrul tren între Aeroportul Otopeni și Gara de Nord va fi pus în funcțiune, odată cu lansarea noului mers al trenurilor, valabil pentru 2021, în noaptea dintre 12-13 decembrie, anul curent.

Prețul unui bilet va fi de 4 lei, iar călătoria propriu-zisă va dura 20 minute. Bine de știut este că intervalul la care vor circula aceste trenuri va fi de 40 de minute, pe tot parcursul zilei și a nopții, însumând, astfel 72 de garnituri ce vor fi folosite pe această rută.

Trenurile de tip Regio Expres, folosite pentru ruta Otopeni- Gara de Nord, vor putea permite oprirea trenurilor și în stațiile mai mici ca Parc Mogoșoaia, urmând ca după Anul Nou și în punctul de oprire din zona Patinoar Otopeni.

De altfel, în data de 3 decembrie, ministrul Transporturilor Lucian Bode declara următoarele: „În baza ultimelor discuții pe care le-am avut cu CFR Infrastructură pot să vă spun că vineri dimineața se va realiza recepția la terminarea lucrărilor pentru tot ceea ce s-a realizat pe linia de cale ferată Gara de Nord-Otopeni”, spunea ministrul la Radio România Actualități.

Citește și: Încă o inaugurare de formă, marca PNL: calea ferată Gara de Nord-Otopeni

#News