Cu dosarul Microsoft rezolvat, Dan Nica obține acord pentru programul de cercetare Orizont Europa

Buget de 95,5 miliarde de euro, valabil pentru perioada 2021-2027

Șeful europarlamentarilor PSD Dan Nica, totodată baron de Galați și cunoscut în afara Galațiului pentru implicarea în Dosarul Microsoft, a declarat că „Orizont Europa – Programul Cadru pentru cercetare și inovare va ajuta sistemul de sănătate să facă față acestei pandemii și să se pregătească pentru alte provocări similare. Fondurile focalizate prin programul anterior, Orizont 2020, au contribuit deja masiv la dezvoltarea vaccinurilor anti-Covid-19. Totodată, am obținut acum cel mai mare buget alocat vreodată cercetării digitale și IMM-urilor inovatoare, precum și o finanțare semnificativă pentru a pregăti decarbonizarea industriei”.

Astfel, potrivit lui Dan Nica, programul despre care ne vorbește va reprezenta un punct cheie în dezvoltarea de cercetare și inovare în sănătate, astfel, încercând să înfrunte pandemia mai cu spor.

Dan Nica spune că programul Orizont Europa va avea un buget de 95,5 miliarde de euro, valabil pentru perioada 2021-2027

„Aveam stringentă nevoie de acest acord urgent, pentru un program solid finanțat și care să intre în vigoare începând cu 2021 pentru a permite cercetătorilor, universităților și industriei să aibă acces rapid la finanțarea și oportunitățile oferite de program. Mă bucur că am reușit să obținem sume consistente în plus, cerute de Parlamentul European, pentru a asigura investiții ambițioase în cercetare și inovare. Acordul la care am ajuns astăzi, după negocieri intense cu Consiliul, ne va ajuta să depășim criza medicală și cea economică și să accelerăm decarbonizarea și digitalizarea”, a adăugat Dan Nica, europarlamentar PSD.

Citește și: Dîncu sugerează că PAUR ar fi furat din electoratul PSD

#News