Încă o inaugurare de formă, marca PNL: calea ferată Gara de Nord-Otopeni

După ce ieri liberalii inaugurau cu fast centura ocolitoare a Bacăului, pentru a doua oară de la Viorica Dăncilă încoace, vineri va fi ziua altei inaugurări electorale, de data aceasta a căii ferate ce leagă Gara de Nord de Otopeni.

Ministrul Transporturilor Lucian Bode a declarat că această inaugurare va avea loc vineri, cu doar două zile înaintea alegerilor parlamentare, totodată în ultima zi de campanie electorală.

„În baza ultimelor discuții pe care le-am avut cu CFR Infrastructură pot să vă spun că vineri dimineața se va realiza recepția la terminarea lucrărilor pentru tot ceea ce s-a realizat pe linia de cale ferată Gara de Nord-Otopeni”, a declarat Lucian Bode, ministrul Transporturilor, la Radio România Actualități.

De altfel, în data de 21 septembrie, Bode împreună cu președintele Klaus Iohannis, testau pentru prima dată ruta Gara de Nord – Aeroportul Internațional Henri Coandă, sub camerele de luat vederi ale presei.

Cât despre punerea efectivă în circulație a trenurilor aferente rutei Gara de Nord – Aeroportul Internațional Henri Coandă, ministrul a mai spus că o dată posibilă este 12 decembrie, atunci când va apărea și noul mers al trenurilor, aferent anului 2021. Potrivit estimărilor, cursa va dura în jur de un sfert de oră, plus minus câteva minute, în dulcele stil clasic CFR.

Cu toate astea, linia de tren ar fi trebuit să fie gata în vara lui 2020, pentru a servi Campionatului European de Fotbal 2020, termenul fiind amânat.

Citește și: Orban: „Garantez 100% că nu va fi lockdown”

#News