Kelemen Hunor, și la guvernare, și cu PSD, și cu AUR

Cu toate că nu dă un răspuns foarte clar în acest sens, Kelemen Hunor declară că, dacă s-ar afla în această situație, ar putea zice da unei alianțe de Opoziție cu PSD și AUR, noii intrați în politica românescă. De asemenea, același Kelemen Hunor nu exclude nici o alianță pentru guvernare. Practic, acesta recunoaște că orice variantă e bună, atât timp cât îi bagă și pe ei cineva în seamă.

„Acel politician care solicită încrederea şi votul alegătorului ca după aceea, în mod obligatoriu, să stea în opoziţie nu merită prea multă atenţie. Politica are ca funcţie şi încercarea de a participa în Executiv dacă există planuri pe care dorim să le realizăm în comun. Noi nu ne întoarcem spatele (…), spunem ‘da’, partea politicii este şi exercitarea puterii executive. Nu putem promite că aşa va fi, vom vedea. În primul rând trebuie asigurată o participare puternică în Parlament şi când avem această participare şi dacă putem forma o coaliţie de centru dreapta care poate duce înainte lucrurile şi pentru cele mai importante probleme poate da un răspuns corect pentru societate, atunci ne putem asuma această răspundere în perioada următoare”, a declarat Kelemen Hunor, într-o conferinţă de presă de ieri.

Kelemen Hunor: „Evident, putem fi şi în opoziţie, dar cum văd eu acum, dacă UDMR va trebui să rămână în opoziţie, va rămâne cu PSD şi cu AUR”

„Se doreşte o reformă constituţională, au spus mai mulţi în politica românească acest lucru. Doresc să se facă o reformă a administraţiei. O reformă constituţională necesită două treimi şi întrebarea este dacă se poate compune o majoritate de două treimi care să facă o reformă constituţională acceptabilă pentru toţi cetăţenii României. La momentul actual nu putem da un răspuns. Noi nu putem influenţa pe cine trimit cetăţenii români în Parlament şi în ce procent. Evident, putem fi şi în opoziţie, dar cum văd eu acum, dacă UDMR va trebui să rămână în opoziţie, va rămâne cu PSD şi cu AUR, care va intra în Parlament. Eu cred că este foarte riscantă această poziţie, dar, evident, nu putem da un răspuns mai precis. Trebuie să aşteptăm 6 decembrie şi să ajungem acolo să avem o reprezentare parlamentară puternică şi care nu poate fi ocolită”, a mai precizat Kelemen Hunor.

Citește și: Orban: „Garantez 100% că nu va fi lockdown”

#News