Orban: „Garantez 100% că nu va fi lockdown”

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri seară, la România TV, că garantează că nu va fi nevoie de un lockdown, iar acest fapt se datorează evoluției epidemiologice din ultima perioadă a arătat că măsurile luate de Executiv au fost bune, rezultatul acestora văzându-se deja, la raportările actuale.

„Am avut perioada de creștere destul de rapidă, apoi o perioadă de aproximativ două săptămâni de platou, iar de 8 zile avem un trend descendent. În ultimele 7 zile, în 5 zile din 7, numărul de persoane vindecate a depășit pe cel al celor infectate. Garantez 100% că nu va fi lockdown. România nu își poate permite așa ceva. Nu ne putem permite din punct de vedere economic, din punct de vedere al perioadei care urmează. Așa ceva nu se poate întâmpla. Cine mai susține așa ceva este o bazaconie și este de fapt o minciună de campanie în încercarea de a mai reduce susținerea pentru PNL”, a declarat Orban la România TV.

Acesta a spus că și președintele Iohannis a afirmat acest lucru și că executivul are deja seturile de măsuri necesare pentru situația epidemiologică în care ne aflăm.

„Dar și președintele a spus foarte clar, a și fost întrebat pe situația asta. A spus – nici vorbă de așa ceva. Nu se pune problema unor închideri a activităților economice. Noi avem deja un set de măsuri pe care îl aplicăm local, județean, și un set de restricții suplimenatare care au fost impuse la nivel național atunci când ne-am confruntat cu creșterea numărului de cazuri. Aceste instrumente există, sunt aplicabile”, a mai spus Orban.

Citește și: Testarea și carantinarea zonală, soluția pentru perioada viitoare

#News