Elevii se pot înscrie la olimpiada de benzi desenate, cu tema olimpismului 

Cele mai bune lucrări vor fi expuse în incinta unor muzee şi în alte instituţii de cultură

benzi desenate

Olimpiada de Benzi Desenate, ediţia a patra, competiţie destinată şcolarilor şi elevilor din clasele I – XII, va avea loc în perioada ianuarie – mai, fiind dedicată Jocurilor Olimpice din antichitate, potrivit g4media.ro.

Potrivit organizatorilor, inedita temă a acestei ediţii va oferi elevilor de toate vârstele posibilitatea de a se regăsi în poveştile de benzi desenate realizate de ei.

 Lucrările trebuie să abordeze una dintre valorile olimpismului: excelenţa, spiritul de echipă, prietenia, fair play-ul, toleranţa, respectul, bucuria aflată în efort, echilibrul dintre corp şi minte. Regulamentul de desfăşurare se regăseşte pe pagina Facebook ”Olimpiada de benzi desenate”.Paginile trebuie trimise până la finalul lunii aprilie 2023. Înscrierea paginilor se face prin intermediul bibliotecilor şcolare, judeţene, orăşeneşti şi comunale.

Fiecare bibliotecă, bibliotecar sau profesor va trimite o listă cu participanţii la concurs împreună cu planşele scanate la adresa olimpiadabd@gmail.com, precizează sursa citată. 

Vor fi acordate premii pentru fiecare grupă de participare: câte un loc I, II şi III şi trei menţiuni. Cele mai bune lucrări vor fi expuse în incinta unor muzee şi în alte instituţii de cultură din ţară. Un concurs naţional de benzi desenate, de promovare a tinerelor talente din mediul de învăţământ primar, gimnazial şi liceal, desfăşurat sub patronajul Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO, Olimpiada de Benzi Desenate este iniţiată de Mihai Ionuţ Grăjdeanu – autor şi profesor de benzi desenate, sub egida Comitetului Olimpic şi Sportiv Român şi a Academiei Olimpice Române.

Bărbat amendat la manifestările prilejuite de Ziua Unirii Principatelor Române din Tulcea