În cursul zilei de astăzi, premierul Ludovic Orban a participat la ceremonia de depunere de flori de la Monumentul Mineriadei, conform spuselor celor de la Mediafax. Ceremonia a început la ora 9:00 și a avut ca scop comemorarea evenimentelor petrecute între 13-15 iunie 1990, când violențele au pus stăpânire pe țară timp de trei zile extrem de lungi.

Mineriadele din 1990

Împreună cu Revoluția Română, Mineriadele din 1990 intră la categoria acelor evenimente recente care au marcat și schimbat pentru totdeauna percepția societății asupra regimului. Violențe, cruzimi, și-un regim care ulterior s-a spălat pe mâini, declarând că n-are nicio vină. Au existat o serie de dosare, de procese, dar tot degeaba!

Cu foarte mare ușurință se poate spune că Mineriadele au reprezentat dovada clară a faptului că Revoluția din 1989 nu rezolvase mai nimic. Sub o perdea de fum se aflau aceiași oameni nervoși, nemulțumiți, ba chiar mai mult de atât, aceiași conducători lipsiți de scrupule, dispuși în orice clipă să recurgă la violențe, caz în care îndrăzneai să te răzvrătești împotriva așa-zisului regim „democratic”.

Ceaușescu s-a metamorfozat în Iliescu, iar bătăile mocnite din subsolurile Securității și-au dat ascunzișurile la o parte și s-au mutat pe străzi, minerii devenind călăi cu sau fără voie, iar protestatarii din Piața Universității acuzați și pedepsitți pe loc, fără drept de apel.

Citește și: SIIJ nu este de acord cu anularea acuzațiilor din Dosarul Mineriadei

#News