Foto: Facebook

SIIJ a contestat decizia ÎCCJ

Nu de mult, ÎCCJ a decis anularea acuzațiilor împotriva lui Ion Iliescu, Petre Roman, Virgil Măgureanu, Miron Cozma și Gelu Voican Voiculescu, în Dosarul Mineriadei. Iată că ceea ce scriam pe la începutul lui ianuarie într-un articol, pare să devină realitate, cu toate că la momentul respectiv nu părea a avea șanse. Atât Ion Iliescu, cât și ceilalți foști acuzați, își pot trăi bătrânețile liniștiți, fără a fi deranjați de gardieni, dimineața. Nici nu mai are are rost să contestăm corectitudinea acestei decizii, pentru că orice vorbă în plus este… în plus. Cel puțin, deocamdată!

Cu toate astea, cei de la Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) contestă decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Citește și: Desfiinţarea Institutului Revoluţiei l-a surprins pe Iliescu

„În cauza cunoscută generic sub denumirea ”Dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990”, la data de 14 februarie 2020, Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție (structura competentă în acest moment), în conformitate cu dispoziţiile art. 888 alin. 1 lit. d din Legea 304/2004, astfel cum a fost modificată prin OUG nr. 7/2019, cu modificările şi completările ulterioare, şi art. 347 alin. 1 Cod procedură penală, a declarat contestaţie împotriva Încheierii nr. 192 pronunţată la 8 mai 2019 de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia penală, cu privire la inculpaţii: Iliescu Ion, Roman Petre, Voiculescu Gelu Voican, Măgureanu Virgil, Florescu Mugurel Cristian, Dumitrescu Emil, Ionescu Cazimir Benedict, Sârbu Adrian, Cozma Miron, Drella Matei, Burlec Plaieş Cornel, Dobrinoiu Vasile, Peter Petre şi Ghinescu Alexandru. Precizăm că ”Dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990” a fost soluționat în anul 2017 de Secția parchetelor militare prin trimiterea în judecată a persoanelor menționate anterior”, precizează PÎCCJ.

#News