Pui de leu
Pui de leu. Sursa foto: news.ro

Descoperire inedită a comisarilor Gărzii de Mediu din Suceava, în urma unui control efectuat după primirea unei sesizări, potrivit obiectivdesuceava.ro.

Puiul de leu, ținut în garaj 

Astfel, aceștia au găsit în garajul unei persoane din orașul Rădăuți un pui de leu de doar câteva săptămâni, care era ținut în captivitate. În urma verificării, comisarii Gărzii de Mediu i-au dat bărbatului două amenzi în valoare de 25.000 de lei. Puiul de leu ar proveni de la Colțul Zoologic de la Ilișești, de unde au mai fost vândute și alte feline pe piața neagră. Mai multe anchete au fost demarate de autorități, inclusiv de Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Suceava.

”În urma unei sesizări înregistrate la G.N.M.-C.J. Suceava, comisari din cadrul Gărzii de Mediu Suceava au efectuat un control la domiciliul unei persoane fizice din municipiul Rădăuţi, constatându-se că aceasta deţine ilegal în captivitate un pui de leu din specia Pantera Leo, încălcându-se prevederile O.U.G. nr. 195/2005 privind protecţia mediului”, a transmis, miercuri seară, Garda de Mediu Suceava.

Rădăuțeanul a fost sancționat cu 25.000 de lei

Potrivit Gărzii de Mediu Suceava, pentru neconformităţile constatate s-au aplicat 2 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 25.000 lei.”Totodată, au fost stabilite măsuri în vederea remedierii deficienţelor constatate”, a mai transmis Garda de Mediu Suceava. În România, legea prevede că pot deține animale sălbatice numai persoanele care sunt autorizate de Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, dar și, pe o perioadă determinată de timp, persoanele desemnate în vederea îngrijirii și recuperării fizice a animalului. De la această lege sunt exceptate circurile, grădinile zoologice și alte facilități autorizate.

„Fake-ul chinezesc”, dus la nivelul următor: golden retriever, în cușca leului