Avertizare de furtuni și vijelii în aproape toată țara

Avertizarea meteorologică intră în vigoare de sâmbătă, de la prânz şi este valabilă până la ora 23:00

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată în cea mai mare parte a ţării, sâmbătă, până la ora 23;00, potrivit stiripesurse.ro.

Avertizarea meteorologică intră în vigoare de sâmbătă, de la prânz şi este valabilă până la ora 23:00, fenomenele vizate fiind  instabilitate atmosferică temporar accentuată.

. ”În intervalul menţionat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torenţiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii şi grindină în Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Transilvania, centrul şi sudul Moldovei, precum şi la munte. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 20…25 l/mp şi izolat de peste 30…40 l/mp”, precizează ANM.

Conform instituţiei, astfel de fenomene vor fi pe arii mai restrânse şi în celelalte regiuni.

”Vremea în București va fi în general instabilă. Vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, cu viteze la rafală de 50…60 km/h. În intervale scurte de timp se vor acumula în medie 8…10 l/mp. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 26 de grade”, precizează meteorologii.

Drum vechi de 7.000 de ani descoperit în Croația, sub Marea Mediterană