Cea mai mare fermă agrovoltaică din Italia, inaugurată lângă oraşul sicilian Trapani

Panourile fotovoltaice sunt amplasate la înălţime deasupra solului

Compania franceză Engie şi Amazon au inaugurat cea mai mare fermă agrovoltaică din Italia, pentru a furniza energie verde unităţii italiene a gigantului de comerţ electronic, potrivit g4media.ro.

Ferma de energie solară, în apropiere de oraşul sicilian Trapani, va crea energie prin panouri fotovoltaice amplasate la înălţime deasupra solului, pentru a permite cultivarea în câmpurile de dedesubt

Engie şi Amazon au semnat un acord corporativ de cumpărare a energiei în baza căruia cea mai mare parte a energiei create de centrala de 66 de megawaţi (MW) va merge către grupul de comerţ electronic, au declarat aceştia într-o declaraţie comună. Restul va merge la reţeaua electrică italiană. Cele două companii au convenit să înceapă să producă energie verde dintr-o altă fermă agrovoltaică din Sicilia, până la sfârşitul acestui an, pentru a atinge o capacitate instalată totală de 104 MW cu cele două centrale. Cele două instalaţii vor ajuta la economisirea a peste 62.000 de tone de emisii de CO2 pe an, potrivit estimărilor Engie. Amazon Italia intenţionează să îşi alimenteze toate activităţile cu energie regenerabilă până în 2025. Filiala italiană a Engie îşi propune să atingă o capacitate verde instalată de 2 gigawaţi (GW) până în 2030, a declarat CEO-ul său, Monica Iacono, într-un comunicat.

Drum vechi de 7.000 de ani descoperit în Croația, sub Marea Mediterană