DIICOT

Cinci tineri au fost reţinuţi, iar doi dintre ei urmează să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă în urma a şase percheziţii domiciliare făcute în judeţul Bihor. Cele cinci persoane sunt bănuite că vindeau în Oradea droguri de risc şi mare risc.Anchetatorii au găsit în locuințele lor inclusiv arme, cartuşe și cuțite de tip militar, potrivit g4media.ro.

 „Din cercetări a reieşit că, în perioada martie a.c. până în prezent, cele cinci persoane, cu vârste între 19 şi 26 de ani, ar fi comercializat, în repetate rânduri, în municipiul Oradea, droguri de risc şi mare risc, respectiv cannabis şi 3 CMC”, anunţă un comunicat transmis de purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisar şef Alina Fărcuţa.

La descinderi au participat poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Oradea, sprijiniţi de Jandarmeria Bihor. În urma acestora, au fost găsite şi ridicate 37 de grame de substanţă cristalizată 3 CMC, 20 de grame de cannabis, 16 capsule cu pulbere albă, psihoactivă, 5 hard diskuri externe, două laptopuri şi un telefon mobil. „De asemenea, au fost descoperite două arme neletale, supuse autorizării, trei arme de tip airsoft, o cutie cu 99 de capse detonante, 10 cartuşe cu proiectil din cauciuc, 1,614 kilograme de proiectile metalice, 825 de grame de tuburi de cartuş fără capsa detonantă, 41 de cartuşe de diferite calibre, acestea urmând a fi supuse expertizării”, mai arată Poliţia. 

În urma descinderilor s-au mai găsit, conform DIICOT, „un obiect tip grenadă confecţionat artizanal ce conține cartuş cu gaz iritant și 2 cuţite de tip militar”.

Cei cinci tineri au fost transportați la sediul DIICOT Oradea, fiind bănuiţi de trafic de droguri de risc şi mare risc şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. „Ulterior, faţă de cele cinci persoane a fost dispusă reţinerea pentru 24 de ore, iar vineri, 26 mai a.c., două dintre acestea vor fi prezentate la Tribunalul Bihor, în vederea dispunerii de măsuri legale”, mai arată comunicatul Poliției.

Circulație restricţionată pentru autovehicule de peste 7,5 tone, în Ungaria, de Rusaliile catolice