Circulație restricţionată pentru autovehicule de peste 7,5 tone, în Ungaria, de Rusaliile catolice

Duminică, de la ora 07.00 la ora 23.00 (ora României), traficul este restricţionat şi se va relua în cursul nopţii, până luni dimineaţa la ora 07.00.

Autovehiculele cu o capacitate mai mare de 7,5 tone vor avea restricţii de circulaţie duminică şi luni (cu excepţia nopţilor) pe teritoriul Ungariei, în perioada Rusaliilor catolice, a anunţat vineri Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea, potrivit g4media.ro

„Autorităţile de frontieră din Ungaria ne-au adus la cunoştinţă faptul că în acest sfârşit de săptămână, când creştinii catolici celebrează Rusaliile, circulaţia automarfarelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone este restricţionată pe teritoriul Ungariei. Astfel, autorităţile de frontieră din Ungaria au comunicat că circulaţia acestui tip de vehicule se derulează după un anumit program”, se arată în comunicat.

Astfel, până duminică dimineaţa, la ora 07.00, se circulă. Duminică, 28.05.2023, de la ora 07.00 la ora 23.00 (ora României), traficul este restricţionat şi se va relua în cursul nopţii, până luni dimineaţa la ora 07.00.

Luni, între orele 07.00 şi 23.00, traficul pentru automarfare este oprit, ca să se reia noaptea, începând cu ora 23.00, în mod normal. În intervalele vizate de restricţii şoferii automarfarelor au obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate, până la reluarea circulaţiei pe drumurile publice din ţara vecină. Inspectoratele Teritoriale ale Poliţiei de Frontieră Oradea şi Sighetu Marmaţiei vor ţine legătura permanent cu autorităţile de frontieră din Ungaria în vederea dispunerii unor măsuri comune pentru fluidizarea traficului la ridicarea restricţiilor. MAE, avertizare de călătorie pentru românii care călătoresc în Grecia