Inundatii SUA
Inundatii SUA - sursa foto: stiripesurse

Schimbările climatice au afectat radical cel mai cald loc din lume, și anume parcul național Death Valley din California, unde s-a înregistrat cea mai mare temperatură înregistrată vreodată, și anume +56,7 C, fiind ani în care s-a atins deseori peste 54 de grade, potrivit hotnews.ro.

În Parcul Național a plouat în decurs de doar câteva ore cât ar fi plouat timp de nouă luni

Din cauza precipitațiilor abundente și a torentilor,  peste 1.000 de oameni care vizitau parcul au rămas blocați.  Astfel, în regiunea Furnace Creek din parcul național Death Valley cantitatea de precipitații căzută într-o zi a ajuns la 37 mm, fiind aproape de recordul stabilit în 1988. Cantitatea de precipitații a fost echivalentă cu ploile căzute în decurs de nouă luni, fiind de 14 ori mai mare decât cantitatea de precipitații semnalată în cursul lunii august. Torentul a năvălit peste mașinile a 1.000 de turiști și angajați ai parcului care nu au mai putut să plece. Ei au părăsit zona abia sâmbătă după amiază, când apele s-au retras.

Precipitațiile extrem de abundente au creat probleme mari, unele drumuri fiind închise, câteva hoteluri fiind inundate

Containerele de gunoi au căzut peste mașinile din parcare, automobilele ciocnindu-se între ele. Musonul sud-vestic a cauzat aceste fenomene extreme, precipitațiile fiind intense și în alte regiuni aride din SUA, cum ar fi orașele Phoenix și Las Vegas, unde vara temperatura depășește 43 C. În cursul lunii mai au avut loc mai multe evenimente extreme cauzate de precipitații, denumite „1-în-1,000 year rain events”, deoarece se produc extrem de rar.

Deșertul Mojave este unul din cele mai mici deșerturi nord-americane, cu o suprafață de peste 34.000 km²

Deșertul se află în sud-vestul Statelor Unite ale Americii, ocupând partea de sud-est a Californiei, nord-vestul statului Arizona, sud-vestul statului Utah, și sudul statului Nevada. Situat în sud-vestul Statelor Unite, între hiperaridul deșert Sonora și puțin mai temperatul deșert al Marelui Bazin, deșertul Mojave este un deșert situat la altitudine înaltă, majoritatea suprafeței deșertului aflându-se între 1000 m și 1800 m altitudine. În Deșertul Mojave se află cel mai coborăt punct din emisfera vestică, Death Valley, cu o adâncime de 82 m sub nivelul mării. În nord-vestul deșertului se află masivul Tehachapi, iar la sudul său, orașul San Bernadino.