Uraganul Fiona
Uraganul Fiona . sursa foto: stirileprotv.ro

Coasta atlantică a Canadei a fost lovită puternic de către uraganul Fiona, o jumătate de milion de case rămânând fără curent electric, fiind produse pagube materiale, o femeie fiind dată dispărută după ce a fost luată de ape, potrivit observatornews.ro.

Două femei au fost luate de ape în provincia Newfoundland, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei

Una dintre cele două victime a fost salvată şi internată la spital, cealaltă fiind în continuare dispărută. „Fiona a venit şi şi-a lăsat amprenta asupra New Scotland şi a provinciilor învecinate”, a declarat premierul regiunii Tim Houston, în cadrul unei conferinţe de presă.

La ora locală 21.00. (00:00 GMT duminică), rafale puternice băteau peste nordul insulei Cape Breton, vestul Newfoundland şi Insulele Madeleine. Uraganul Fiona, însoţită de vânturi cu 110 km/h, ar urma să se deplaseze spre Quebec şi sud-estul Labradorului până la sfârşitul nopţii. „Mă gândesc la toţi cei afectaţi de uraganul Fiona. Să ştiţi că suntem alături de voi”, a scris premierul canadian Justin Trudeau pe Twitter. El a anunțat că autorităţile federale sunt pregătite „să ofere provinciilor resurse suplimentare”.

Şeful guvernului şi-a anulat participarea în Japonia la înmormântarea fostului premier japonez Shinzo Abe, dând asigurări în timpul unei conferinţe de presă „că urmăreşte situaţia îndeaproape”

  Uraganul Fiona a trecut, vineri, în largul Bermudelor, după ce  a provocat ravagii în insulele Caraibe. Uraganul a provocat rafale de 160 km/h şi ploi abundente pe  teritoriul britanic care are aproximativ 64.000 de locuitori, situat în mijlocul Oceanului Atlantic, nefiind înregistrate victime sau pagube majore.  Uraganul a provocat moartea a patru persoane în Puerto Rico, potrivit unui oficial citat de presă locală, un deces fiind raportat în Guadelupa (Franţa) şi două în Republica Dominicana.

Test cheie pregătit de către NASA pentru apărarea planetară