David Popovici a fost ales cel mai bun înotător la Campionatele Europene de Nataţie de la Roma

David Popovici a adunat 1.003 puncte, în urma performanțelor obținute la cele două probe.

David Popovici a fost desemnat cel mai bun sportiv în probele masculine la Campionatele Europene de Nataţie de la Roma, a comunicat Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern, clasamentul fiind realizat pe baza unui punctaj acorsat ținându-se cont de cele mai bune performanţe din concurs, potrivit .stiripesurse.ro.

David Popovici a totalizat 1.003 puncte, acordate pentru timpul  realizat în finala de 100 m liber (46.86 s – nou record mondial de seniori) acesta fiind urmat în clasament de Mykhaylo Romanchuk (Ucraina), care a obținut 982 de puncte, şi de Thomas Ceccon (Italia), care a obținut 979 de puncte. La femei, tiitlul de cel mai bun sportiv a fost obținut de Ruta Meilutyte, din Lituania, care a totalizat 985 de puncte.

David Popovici a devenit dublu campion european, câștigând două medalii de aur la proba de 100 și 200 de metri, desfășurate în cadrul Campioantelor Europene de Natație de la Roma

Înotătorul român de 17 ani a stabilit, luni, un nou record mondial la juniori, la 200 de metri liber, cu timpul de 1 minut și 42 de secunde și 97 de sutimi, reușind cel de al treilea cel mai bun timp din istorie la această probă. Înotătorul a luat medalia de aur și la 100 de metri, sâmbătă, când a stabilit și un record mondial, cu timpul de 46,86 secunde,  cel mai bun timp din istoria probei.  Pentru performanțele sale de la Roma, David Popovici va primi suma de 74.000 de lei, aproape 15.000 de euro, fiecare medalie fiind recompensată cu 37.000 de lei. De asemenea, el va fi premiat și  pentru recordul mondial stabilit la proba 100 de metri liber.

David Popovici nu va participa la finala probei de 400 de metri liber