Foto: Facebook/David Popovici
Foto: Facebook/David Popovici

Federația Română de Natație și Pentatlon Modern a făcut anunțul potrivit căruia David Popovici nu va înota în finala de la 400 de metri liber.

Într-un comunicat publicat pe pagina de Facebook, se precizează că antrenorul Adrian Rădulescu, împreună cu staff-ul tehnic, au decis să îl retragă pe David Popovici din finala de 400 metri liber la Campionatul European de natație seniori de la Roma.

David Popovici a decis să se pregătească pentru Campionatul Mondial de juniori de la Lima (Peru)

Programul încărcat din perioada următoare, consumul foarte mare pe care l-ar fi avut în finală și dorința de a pregăti cât mai bine participărea la Campionatul Mondial de juniori de la Lima (Peru) – o competiție foarte puternică – sunt motivele care stau la baza acestei decizii.

Obiectivul a fost să ne verificăm la un Campionat European de seniori în proba de 400 de metri liber, o probă importantă în primul rând pentru pregătirea celorlalte două, unde rezultatele au fost cu adevărat strălucitoare, dar care a venit și cu oboseală. Pentru noi e la fel de importantă și competiția din Peru, unde ne dorim rezultate bune”, a declarat antrenorul Adrian Rădulescu.

În același context, reprezentanții au ținut să precizeze că David Popovici le mulțumește tuturor pentru sprijinul necondiționat de care a avut parte pe toată durata competiției de la Roma.

De asemenea, sportivul român așteaptă mesajele de încurajare și la următoarele întreceri.