În semn de recunoștință față de performanțele sportive ale tânărului sportiv David Popovici, președintele României, Klaus Iohannis, i-a  conferit Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, transmite news.ro. În vârstă de 17 ani, Popovici este  dublu medaliat cu aur, la Campionatelor Mondiale de Nataţie de la Budapesta. De asemenea, aceeași distincție a primit-o și antrenorul său, Adrian Rădulescu, pentru că succesul, în acest caz, înseamnă în egală măsură implicarea celui care l-a făcut pe acest tânăr să iubească fiecare pas până la medalie.

Iohannis a recunoscut că Popovici și antrenorul său sunt oameni care ne inspiră pe toți, iar munca susținută pentru îndeplinirea dorințelor trece de orice „ghinion”, un cuvânt des folosit de șeful statului.

David Popovici a fost decorat de președintele Iohannis: „Reprezentați o sursă de inspirație pentru românii de toate vârstele”

Fiecare tânăr sportiv trebuie să se simtă susţinut şi încurajat de autorităţi, iar aici fac un apel cât se poate de clar către decidenţi: Implicaţi-vă şi creaţi cadrul de care sportivii noştri au nevoie pentru a face performanţă! Sportivii noştri au nevoie de mai multă implicare din partea autorităţilor centrale şi locale, atât din punct de vedere financiar, cât şi prin dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii sportive, astfel încât aceştia să se poată antrena la cele mai înalte standarde”, a declarat Klaus Iohannis, la ceremonia de acordare a distincției mai sus amintite.

Iohannis se mândrește cu David Popovici. La succes împreună, la greu(…)

David Popovici a pus România pe „harta” performanțelor la natație, însă, autoritățile, politicienii ar trebui să învețe ceva din succesul acestui sportiv încă minor. „Mândria națională” exprimată prin cuvinte de apreciere, diplome sau bani post-campionate nu înseamnă că sportul din România este foarte bine susținut. În repetate rânduri, reprezentanții unor sporturi individuale au susținut că trebuie să se îndrepte atenția spre finanțarea corectă a tuturor celor care fac eforturi să ajungă pe podium. Federația de Gimnastică a demarat, în acest an, o campanie de strângere a fondurilor pentru participarea la principalele campionate. Oficialii acestei instituții susțin că Ministerul Sportului nu a alocat bani suficienți și nu poate trimite gimnastele la concursuri, să-ți pună în valoare calitățile.

Se pare că succesul lui Popovici i-a luat pe toți prin surprindere, însă sportul ne învață ce este, de fapt, o echipă: împreună și la succes, dar și la „greu”.

Citește și: David Popovici a cucerit aprecierea adversarilor