David Popovici (foto Facebook)

Tânărul înotător român, David Popovici a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj emoționat, în care maturitatea pe care a dobândit-o în după prezența la primele sale Jocuri Olimpice ne arată un om cu un caracter extraordinar. Mai mult, că pentru atingerea obiectivelor sale este nevoie de „timp, răbdare și pasiune”, iar el le are pe toate trei.

Pe lângă mulțumirile pe care le-a transmis celor care l-au susținut, de la distanță, în competiția din Japonia, David a ținut să sublinieze că are o „mână de oameni”, care îl ajută să devină cea mai bună versiune a sa, ca sportiv, dar și ca om.

„Sunt impresionat de incredibila susținere pe care am primit-o, de faptul că v-ați rupt din timpul și somnul vostru ca să mă urmăriți și simt că bucuria pe care v-am adus-o este la fel de mare ca bucuria mea că am participat la cea mai mare competiție sportivă din lume. Sunt onorat de prietenia voastră, a românilor răspândiți pe tot globul”, a scris David pe Facebook.

𝐂𝐢𝐭𝐢𝐮𝐬, 𝐀𝐥𝐭𝐢𝐮𝐬, 𝐅𝐨𝐫𝐭𝐢𝐮𝐬

„Am lângă mine oameni minunați care mă ajută să devin cea mai bună versiune a mea ca sportiv dar mai ales ca om și le mulțumesc! Adrian Rădulescu, Dragoș Luscan Pregatire Fizica & Kinetoterapie, Valentin Grigoras, Bob Seebohar sunt oamenii care m-au adus aici și alături de care voi continua. Am câștigat multă experiență, am cunoscut oameni pe care cu admirație îi priveam doar la tv iar câștigul meu personal este că am făcut parte din spiritul olimpic 𝐂𝐢𝐭𝐢𝐮𝐬, 𝐀𝐥𝐭𝐢𝐮𝐬, 𝐅𝐨𝐫𝐭𝐢𝐮𝐬 – Mai repede, mai sus, mai puternic”, a mai scris sportivul. Acesta a precizat că se va concentra în continuare pe obiectivele sale, te constinet că se află la început de drum. „E nevoie de timp, răbdare și pasiune și consider că le am pe toate trei”, iar faptul că are doar 16 ani ne face să ne gândim cu speranță la viitoarele Jocuri Olimpice, Paris 2024, Los Angeles 2028 și de ce nu, chiar și la cele de la Brisbane 2032.

David Popovici și-a încheiat postarea cu deviza lui Pierre de Coubertin. „Cel mai important lucru la Jocurile Olimpice nu este să câștigi, ci să participi, așa cum în viață nu contează triumful, ci lupta. Esențial nu e să cucerești, ci să lupți bine”, la care a adăugat și PS-ul: „Deloc întâmplător, astăzi este ziua internațională a prieteniei”.

David Popovici a încheiat cursa de 200 m liber pe locul 4, la 2 sutimi de secundă de podium, iar campionul olimpic în proba de 100 m liber, americanul Caeleb Dresser s-a arătat impresionat de performanța românului. „Cu siguranță mi-a captat atenția, eu nu înotam atât de rapid la 16 ani. E impresionant cu adevărat ce face și cum se descurcă în apă. Când înotam 100 de metri stilul liber la 16 ani pentru mine conta cât de repede pot ieși de acolo, dar copilul ăsta nu glumește, vine imediat de unde a plecat, e impresionant. E o nebunie ce reușește la această vârstă”, a spus Dressel, conform The New York Times, citat de DigiSport.

Citește și: Stați cu ochii pe David, mai ceva „ca pe butelie”