Dănuţ Lupu a ieșit din închisoare

Fostul fotbalist a fost eliberat condiţionat

Danut Lupu
Danut Lupu sursa foto Wikipedia

Fostul fotbalist Dănuț Lupu a ieșit miercuri seara din închisoare. El a fost eliberat după ce Tribunalul Bucureşti a dispus eliberarea condiţionată, potrivit digi24.ro.

Lupu executa la Penitenciarul Rahova o pedeapsă de 7 luni şi 10 zile de închisoare, primită după ce a fost prins de două ori conducând fără permis.

Magistraţii de la Tribunalul Bucureşti au respins miercuri contestaţia procurorilor. Ei au menţinut decizia de eliberare dată pe 7 martie de Judecătoria Sectorului 5, hotărârea instanţei fiind definitivă. Dănuţ Lupu a fost condamnat pe 2 octombrie 2023 de Curtea de Apel Bucureşti la 7 luni şi 10 zile de închisoare cu executare, după ce instanţa a constatat că este recidivist. În dimineaţa zile de 23 octombrie 2017, Dănuţ Lupu se deplasa de la Slănic Moldova spre casă la volanul unui autoturism BMW X5, fiind însoţit de un prieten. Când trece prin judeţul Vrancea, fostul fotbalist produce un accident auto pe DN2 E85, soldat cu pagube materiale.

Un echipaj de la Poliţia Rutieră soseşte la locul accidentului, îl legitimează pe şofer şi constată că avea permisul de conducere anulat încă din anul 2001.

Este trimis în judecată, iar în timpul procesului susţine că maşina aparţinea prietenului său, iar el a preluat conducerea autovehiculului, deoarece amicului i se făcuse rău. Judecătorii dau dovadă de clemenţă şi îi aplică o pedeapsă blândă, având în vedere că îşi recunoscuse vinovăţia, iar infracţiunea era una minoră. Astfel, Judecătoria Focşani îl condamnă la 8 luni închisoare cu amânarea aplicării pedepsei, scăzută de Curtea de Apel Galaţi la 6 luni, tot cu amânare.

Peste numai o săptămână de la condamnarea primită la Curtea de Apel Galaţi, respectiv în data de 30 iulie 2020, Dănuţ Lupu este oprit de un echipaj de la Rutieră în judeţul Ilfov, în timp ce conducea un autoturism marca Volvo. Poliţiştii constată că are permisul de conducere suspendat, îi întocmesc dosar penal, iar fostul fotbalist este trimis pentru a doua oară în judecată. O nouă zi „Z” pentru DIICOT și polițiști