Gigi Becali suspendat timp de 6 luni pentru comportament jignitor şi calomnios

O nouă abatere a patronului FCSB va fi sancționată cu depunctarea formaţiei roş-albastre

Gigi Becali
Gigi Becali sursa foto wikipedia

Patronul clubului de fotbal FCSB, Gigi Becali, a fost sancţionat de Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal (FRF) cu o suspendare de 6 luni şi 50.000 de lei penalitate sportivă pentru comportament jignitor şi calomnios, potrivit stiripesurse.ro.

O nouă abatere a sa urmează să fie pedepsită cu depunctarea formaţiei roş-albastre. Conform site-ului oficial al Federaţiei Române de Fotbal, Comisia l-a mai sancţionat pe oficialul FCSB pentru alte două fapte.

Este vorba despre discriminare şi atentarea la integritatea meciurilor, ca urmare a sesizării secretarului general al Federaţiei Române de Fotbal. În speţa privind comportamentul jignitor, calomnios şi declaraţii care afectează imaginea fotbalului, Becali a fost încadrat la articolul 52, punctul 2, alineatul B din Regulamentul Disciplinar.

Articolul prevede în că „la fiecare abatere următoare, sancţiunea aplicată oficialului va fi stabilită prin dublarea sancţiunii aplicată anterior, iar clubul de care aparţine această persoană va fi sancţionat cu scăderea a 3 puncte din cele obţinute în campionatul în care participă echipa de categorie superioară”.

„În temeiul art. 52/2/b din RD, pârâtul Becali George se sancţionează cu suspendare 6 (şase) luni şi penalitate de 50.000 lei”, se menţionează în soluţia publicată pe site-ul FRF. Gigi Becali a fost încadrat pentru declaraţiile sale în presă şi la articolul 54, punctul 1 intitulat „Rasismul. Xenofobia. Discriminarea. Denigrarea”, cel mai probabil pentru discriminarea şi denigrarea pe motiv de gen a arbitrei Cristina Trandafir. „În temeiul art. 12, 14 Bis şi 15 raportat la art. 54/1 din RD, pârâtul Becali George se sancţionează cu Avertisment şi penalitate de 10.000 lei, iar Clubul FC FCSB SA cu penalitate sportivă de 5000 lei”, se arată în soluţia comisiei.

„În temeiul art. 12, 14 Bis şi 15 raportat la art. 60 Bis al. 1 – 2a din RD al FRF, pârâtul Becali George se sancţionează cu Avertisment şi penalitate de 10.000 lei”, se menţionează în soluţia publicată pe site-ul citat. Comisia de Disciplină subliniază că Gigi Becali va executa sancţiunea pentru abaterea disciplinară cea mai gravă, suspendare 6 luni şi penalitate de 50.000 lei, iar FCSB va executa penalitatea sportivă de 5.000 lei.

Cozi de camioane pe 13 kilometri, la vămile din vestul țării