Cozi de camioane pe 13 kilometri, la vămile din vestul țării

În perioada Paştelui Catolic în Ungaria nu s-a putut intra cu vehicule de peste 7,5 tone

Coloane de camioane ce ajung până la 13 kilometri sunt formate, marţi, înainte de principalele puncte de trecere a frontierei cu Ungaria din judeţul Arad, după ce în perioada Paştelui Catolic în ţara vecină nu s-a putut intra cu vehicule de peste 7,5 tone, potrivit ziare.com.

Restricţia a fost ridicată luni seara la ora 23,00.

Potrivit aplicaţiei „Trafic online” de pe site-ul Poliţiei de Frontieră, şoferii de camioane aşteaptă minimum 320 de minute pentru ieşirea din ţară prin Vărşand, unde sunt deschise două artere pentru traficul greu. La Nădlac II, coloana de automarfare are o lungime de 13 kilometri pe autostradă. Timpul de aşteptare pentru formalităţile de intrare în Ungaria este de minimum 240 de minute, deşi sunt deschise cinci artere. „Număr foarte mare de automarfare prezente pe sensul de ieşire din ţară”, transmite Poliţia de Frontieră pe site.

La Nădlac I este disponibilă o arteră şi se aşteaptă cel puţin 90 de minute în coloană.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Andrei Dincă, a declarat că aglomeraţia de camioane a fost cauzată de cele trei zile de restricţii de circulaţie în Ungaria pe perioada Paştelui Catolic. Circulaţia tuturor vehiculelor de transport marfă cu o capacitate mai mare de 7,5 tone a fost restricţionată pe teritoriul ţării vecine vineri, duminică şi luni, pe timp de zi. Intrarea camioanelor în Ungaria a fost reluată luni seară la ora 23,00. Restricţiile nu au vizat transporturile de mărfuri periculoase, de animale vii, de produse alimentare perisabile sau supuse unui anumit regim de temperatură. Incendiu violent la o fabrică de mobilă din județul Caraș- Severin