Vlad Popescu Piedone: Profil de candidat

Vlad Popescu Piedone este un deputat român, membru al Partidului Social Democrat (PSD), ales în cadrul alegerilor legislative din 2020.

Născut pe 16 septembrie 1989 în București, cariera sa profesională cuprinde atât experiență antreprenorială, cât și activitatea legislativă. Vlad Popescu Piedone este absolvent al Facultății de Drept de la Universitatea „Titu Maiorescu”, promoția 2012.

Activitate in zona privată

Înainte de implicarea în politică, Vlad Popescu Piedone a activat în sectorul privat, unde a acumulat peste un deceniu de experiență în administrarea afacerilor. A ocupat roluri de consilier și administrator în diverse companii, demonstrând competențe în management și dezvoltare strategică.

Experiența sa în mediul de afaceri a inclus gestionarea aspectelor juridice și economice, oferindu-i o perspectivă aplicată asupra legislației și reglementărilor economice.

Activitatea politică

Intrarea sa în politică a fost marcată de alegerea ca deputat din partea PSD în 2020. Mandatul său se concentrează pe probleme economice, infrastructură și sprijinirea mediului antreprenorial. Prioritățile legislative includ promovarea unor politici economice care să faciliteze dezvoltarea afacerilor și îmbunătățirea infrastructurii naționale. În cadrul activității parlamentare, Popescu Piedone a contribuit la inițiative și proiecte de lege orientate spre stimularea creșterii economice și sprijinirea sectorului privat.

Vlad Popescu Piedone urmează pașii tatălui său în administrația publică, dezvăluind că a învățat abilitatea guvernării locale direct de la sursă. Acum, se simte pregătit să aducă progres și inovație în Sectorul 5, declarându-se motivat să depășească performanțele mentorului său. „Sunt ambițios și hotărât să-mi depășesc profesorul în realizări!”, afirmă tânărul candidat, exprimându-și entuziasmul și determinarea de a contribui activ la dezvoltarea comunității din Sectorul 5.

Comisii permanente

– Comisia pentru industrii și servicii

– Comisia pentru Tehnologia Informației și Comunicațiilor – vicepreședinte din octombrie 2022.

Grupuri de Prietenie cu Parlamentele altor țări:

  • Grupul parlamentar de Prietenie cu Republica Senegal
  • Grupul parlamentar de Prietenie cu Republica Turcia Grupul parlamentar de Prietenie cu Republica Elenă.         

Activitatea parlamentară în cifre

Luări de cuvânt: la 2 puncte de sumar (în două ședințe)

Propuneri legislative inițiate: 86, din care 27 promulgate legi

Proiecte de hotărâre inițiate: 1

Întrebări și interpelări: 59

Moțiuni: 6

Viziune și Obiective

Vlad Popescu Piedone își propune să aplice în administrația românească principii de eficiență și pragmatism, inspirate din experiența sa și a profesorului său, concentrându-se pe modernizarea infrastructurii și adaptarea legislației la nevoile administrative ale Sectorului 5.

Vlad Popescu Piedone reprezintă un exemplu de tranziție de la cariera politica la cea administrativă, cu scopul de a contribui la progresul și modernizarea Bucureștiului în contextul european și internațional. Prin abordarea sa pragmatică, Vlad Popescu Piedone își propune să aducă îmbunătățiri palpabile în domeniile infrastructurii, economiei și legislației.