Concurs pentru funcția de director al Spitalului Colțea

Primarul general Nicușor Dan nu i-a mai prelungit mandatul actualului director, Mircea Lupușoru

Spitalul Colțea din Capitală va avea o nouă conducere, după ce edilul general Nicușor Dan a decis să nu mai prelungească mandatul actualului manager, Mircea Lupușoru. Anunțul a fost făcut de Dan pe pagina sa de Facebook, unde a precizat că interimatul spitalului va fi preluat de medicul Paul Daniel Iordache.

„Am hotărât să nu mai prelungesc mandatul directorului Spitalului Clinic Colțea, Mircea Lupușoru. E nevoie de o nouă conducere a acestui spital și va urma un concurs pentru asta.

Până la organizarea concursului, interimatul va fi preluat de către Paul Daniel Iordache, medic epidemiolog, doctor al Universității Reykjavik din Islanda și asistent universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, un bun profesionist din domeniul sănătății”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

Acesta a precizat că hotărârea sa fusese luată de ceva vreme, totodată a ținut să le mulțumeacă medicilor care au semnalat „inclusiv astăzi problemele de management din spital”. Mai mult, edilul Capitalei consideră că schimbarea conducerii este un prim pas „din reforma necesară în acest spital și în alte spitale din subordinea Primăriei Capitalei”.

De la ce a pornit „scandalul”

Potrivit G4 Media, un grup de 9 medici ai Spitalului Colțea au sesizat o serie de nereguli la nivelul unității spitalicești. Semnatarii memoriului transmis PMB și Ministerului Sănătății au precizat că spitalul a fost reorganizat pentru ca managerul unității să numească șefi de secție care îi sunt apropiați, ca în urma reorganizării – noile secții au avut maxim patru pacienți internați, că acreditarea a fost obținută cu aparatură fictivă sau că saloane din spital erau trecute în acte ca fiind la mai multe secții.

Deși spitalul nu a fost unitate de suport Covid-19, din datele obținute de G4Media.ro de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate, reiese că Spitalul Colțea din București a fost unul dintre primele 20 de spitale ca finanțare în 2020.

Citește și: Nicușor Dan a găsit vinovații pentru „jungla urbană”